Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği tarafından, dernek binasının içine kurulan ve bir Osmanlı geleneği olan Sadaka Taşı Sosyal Market’in resmi açılışı yapıldı. Hayırsever vatandaşların yardımıyla, içinde 35 çeşit ürün olan markette ihtiyaç sahipleri 10 çeşit ürünü ücretsiz olarak alabiliyor. 

Açılışa Sakarya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Dik ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı. Açılışta bir konuşma yapan başkan Dik, "İslam toplumlarında sosyal adaleti sağlamak ve yoksulluğun önüne geçmek için sürdürülen zekat ve sadaka aynı zamanda dünyevileşmeye geçit vermemek için gerçekleştirilen önemli bir uygulama. Büyük ve asil ecdadımız, asaleti, fazileti ve hassasiyeti en güzel şekilde çözüme ulaştırmasının göstergesi olarak ortaya çıkan bu sadaka taşı sosyal market unutulmuş bir geleneği yeniden işlevsel hale getirdik" dedi.

Başkan Dik, "Bu vesileyle hali vakti yerinde olan hayırseverleri ekonomik daralma yaşayan vatandaşlarımıza destek olmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.