/Nurettin Eryılmaz/

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin dün akşam koronavirüs aşısı olmalarının ardından bu sabah Sakarya'daki hastanelerde koronavirüs aşılaması başladı. 

Sakarya'da ilk aşıyı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Oğuz Karabay ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis oldu.  Sağlık Bakanlığına ait özel tasarlanmış iklimlendirme özellikli 'Aşı Nakil Aracı' ile Sakarya'ya gönderilen CoronaVac aşısıyla ilgili olarak İl Müdürü Doç. Dr. Öğütlü, “Sakarya’ya 11 bini aşkın aşı geldi” dedi.

Etkinliği yüzde 92 buçuk olarak gösterilen aşının bugünden itibaren il genelinde uygulanmaya başlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, sağlık çalışanlarına liderlik etmek adına ilk aşıyı olduğunu dile getirdi. Öğütlü, “Öncelikle sağlık personeli ile eczacılara aşı yapmaya başlayacağız. gün itibariyle aşıya başladık” dedi.

Bilindiği gibi Çin’den getirilen 3 milyon doz  CoronaVac aşısı getirildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuarları’ndaki 14 gün süren analizlerinin sona ermesinin ardından dün akşam saatlerinde aşıyla ilgili acil kullanım izni verilmişti.