Geçtiğimiz hafta açıklanan 100 bin nüfus ölçeğinde haftalık vaka sayılarında Sakarya 139,9 vaka sayısı ile kırmızı kategoride 'çok yüksek riskli' iller arasında yer almış, bu durum esnaf ve sanatkarlar açısından moral bozucu olmuştu.

VAKA SAYILARI DÜŞÜYOR
Kentte artan vaka sayılarının ardından tedbir ve denetimler 3 katına çıkartıldı ve farkındalık çalışması başlatıldı. İki haftadır uygulanan yeni tedbir ve denetimlerin sıkılaştırılmasıyla Vali Çetin Oktay Kaldırım son günlerde günlük vaka sayısında sevindiren gelişmeler yaşandığını açıkladı.

SAKARYA'DA 'TURUNCU' BEKLENTİSİ
Vali Kaldırım'ın bu açıklamaları doğrultusunda, bugün açıklanacak vaka sayısının geçen haftalara göre düşük çıkması bekleniyor. Bu doğrultuda Sakarya'da yeni risk haritasında turuncu renkle ifade edilen 'yüksek riskli' iller arasına girme beklentisi oluştu.

Kabine Toplantısı'nın ardından bugün açıklaması beklenen güncel koronavirüs risk haritasında Sakarya 'yüksek risk' olarak ifade edilen turuncu kategoride yer alırsa kafeterya, restoran ve kıraathane gibi hizmet sektörü saat 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak. Aylardır kapalı olan işletmeciler de rahat bir nefes alacak.