Uzun yıllar inşaatı bitmeyen, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin (SAÜEAH) yanına yapılan Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin açılışı için sürekli çeşitli tarihler veriliyor. Başta SAÜEAH olmak üzere kentteki hastanelerde koronavirüs mücadelesi devam ederken, 11 yıl önce sözü verilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ne zaman hizmete açılacağı merakla bekleniyor. 

AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili son yaptığı açıklamada hastanenin hazır olduğunu ancak koronavirüs tedbirleri nedeniyle hizmete açmadıklarını belirtmişti. 

"ARAŞTIRMA HASTANESİ DURURKEN, KADIN DOĞUMU AÇMANIN MANTIĞI YOK"
Yavuz, "Vaka sayısının düşük olması sebebiyle dolmayan Araştırma Hastanesinin yükünü azaltmak için Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini 15 Nisan'dan beri hazır olarak bekletiyoruz.  Araştırma Hastanesi şuan vaka sayısının düşük olması nedeniyle dolmadı. Vaka sayısı dolmayan Araştırma Hastanesi orada dururken, Kadın Doğum Hastanesini açmanın bir mantığı var mı?" demişti. 

"TEMMUZ AYINDA YENİ YERİNE TAŞINIR"
Yavuz, koronavirüs vakalarının kontrol altına alınmasının ardından Kadın Doğum Hastanesini hizmete açacaklarını belirterek, "Vakaların kontrol altında olduğu, tamamen minimize edildiği ortaya çıktığında Doğum Hastanesini oraya taşıyacağız. Bu süreç sebebiyle Kadın Doğum Hastanesini oraya taşımayalım dedik. İnşallah Temmuz gibi Kadın Doğum Hastanesi yeni yerine taşınır" ifadelerini kullanmıştı.