Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in da katıldığı çalışmalarda 7/24 esasına göre çift vardiya olmak üzere çalışmalar devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı hava durumu tahminlerinin ardından Sapanca’da da beklenen kar yağışı önceki akşam başladı. Sapanca’nın yüksek kesimlerinden başlayarak etkisi altına alan kar yağışı sonrası ilçe beyaz örtüye uyandı. Bu kapsamda vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için belediye ekipleri ilçelerde çalışma başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Karla Mücadele Ekipleri ilçenin cadde ve sokaklarında tüm önlemleri alarak tuzlama ve kar küreme çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler kar yağışı öncesi gelen uyarıların ardından çalışmalarını tamamlarken, Sapancalı vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına 24 saat teyakkuza geçti. Ekipler, hazırlanan programa göre ana arterler ve mahalle merkezleri başta olmak üzere, cami ve sağlık alanlarının çevrelerinde araç ve yaya trafiğinin aksamaması için çalışmalarına devam etmekler.

HERKESİN GÖNLÜ RAHAT OLSUN
İlçe sınırları içerisinde bulunan merkez ve kırsal mahallelerde konuşlanan ekipler tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürürken Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, çalışmaları yerinde inceledi. Kar yağışının başladığı ilk saatlerde teyakkuza geçen Sapanca Belediyesi, gerekli tüm önlemleri alarak işini şansa bırakmadı. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen “Yoğun kar yağışının hayatı aksatmaması için ekiplerimiz çift vardiya usulü çalışmalarına devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı hava durumu tahminlerinin ardından karla mücadele koordinasyon toplantımızda gerekli tüm tedbirler önceden alınmış durumda. Karın yağdığı ilk saatlerde çalışmalara katılarak hem incelemelerde bulunduk hem de mesai arkadaşlarımıza moral vermek istedim. Herkesin gönlü rahat olsun, ekiplerimiz görevlerinin başında. Bizler Sapanca Belediyesi olarak sahadayız” dedi.

Vatandaşların yaşanabilecek her türlü olumsuzlukta 0 850 224 54 54 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplardan ulaşabilecekleri bilgisi verildi.