‘’Kampanya yapılsın’’

Sakarya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SASİAD) Başkanı Ümit Karayaka, aşının artık tercih değil, sosyal sorumluluk olduğunu ve bu kapsamda toplu alanlara yönelik aşı kontrolü zorunluluğunun getirilmesi gerektiğini belirerek, “Sakarya’da 50 bin dolayında firma var. Binlerce çalışanı ve müşterisi bulunan bu firmalarımıza, indirimler gibi etkili yöntemler de dahil olmak üzere aşı kampanyaları yapmalarını öneriyoruz.

Aşılama ile toplum sağlığının ve çalışma hayatımızın sağlam tutulması için iş dünyası olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu noktada iş dünyamızın aşı teşvikleri için proje geliştirmesi yararlı olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Tahammülümüz yok”

Başkan Karayaka, aşı olmayanlara belli yerlerde kısıtlama getirilmesinin şart olduğunu da ifade ederek, “Salgında hizmet sektörü başta olmak üzere birçok sektörümüz büyük zarara uğradı. Ciddi yaralar aldı. Yeni bir kapanmaya daha tahammülümüz yok. Aşı olmayı teşvik etmek için diğer şehirlerimizde olduğu gibi işletmelerimiz indirimli kampanyalar yapmalı ve yeni projeler geliştirmeli.” ifadelerini kullandı.