Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyareti sırasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Akgün, Sakarya'da pandemi süresince üretimin durmadığını hatta daha da arttığını belirtirken, “Ancak hizmet sektöründe büyük sıkıntılar yaşandı. Yeniden kapanmalar yaşanmaması için, aşı sırası gelen Sakaryalılar mutlaka aşılanmalı” dedi.

Halen aşı sırası gelen 300 bin Sakaryalı'nın korona virüs aşısı yaptırmadığını ifade eden Başkan Akgün Altuğ, “Bu çok büyük bir sayı. Şu an koronadan kurtulmak için tek yolun aşı olduğunu biliyoruz ve yeni acılar yaşanmaması için herkesi aşı olmaya davet edişoruz. Aşı olmayan kendisini düşünmüyorsa toplumu düşünmeli ve aşılanmanın bir toplumsal görev olduğunu anlamalı” şeklinde konuştu.

Sakarya'nın gelişimi için sanayi kadar, ticarete, tarıma, turizme, eğitime de önem verdiklerini belirten SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Sakarya coğrafi konumu itibariyle her alanda gelişebilecek bir il. Potansiyel zenginliklerini koruyarak geliştirmemiz gerekiyor” dedi. Şehrin ortak akılla yönetilmesi gerektiğini ifade eden Altuğ, “Kimse en iyi ben biliyorum havasında olmamalı. Herkesin fikrine saygı duyumlayı” şeklinde konuştu.

Şehrin depreme hazır hale gelmesi için mevcut yapı stokunun yenilenmesi gerektiğine de dikkat çeken Başkan Altuğ, “Kentsel dönüşümü teşvik edecek imar düzenlemelerine ihtiyaç var. Yerel yönetimler bu konuda daha cesur olmalı ve radikal kararlar almalı” ifadelerini kullandı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da SGC'nin tarihinden ve yapısından söz ederek yerel basının içinde bulunduğu sorunları anlattı. Şehrin sorunlarının çözümü için STK'lar ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını belirten Matur “ Yerel basın ne kadar güçlü olursa, sorunlar da o kadar kolay çözülür” dedi.