Sakarya Yenigün Gazetesi Yazarı Cevdet Güngör bu sorunun cevabını yazdı.Güngör Yazısında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi için adları geçen isimleri yazdı..

İşte Güngör'ün yazısı..

Dün 1 Temmuz’da yeniden atama yapılacak Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı için adı geçen isimlerden bahsetmiştim.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine de önümüzdeki 15 Temmuz’da yeni atama yapılacak. Mevcut Başhekim Mehmet Akif Çakar yeniden aday olmuyor. Çakar, başarılı bir sürecin ardından nöbeti devredecek.

Kimler olabilir?

Sağlık camiasında yeni başhekimin kim olacağı konusunda bazı isimlerin adı geçiyor. Baştan belirteyim benim tercihim yine Sakaryalı olması. Yani Sakarya’yı iyi tanıyan bir ismin olmasıdır.

Gelelim adı geçen isimlere;

Beyin Cerrahı Doç. Dr. Davut Ceylan

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Köse

Dahiliye Uzmanı Doç. Dr. Ceyhun Barın

Yeni Doğan Çocuk Servisi Doç. Dr. İbrahim Caner

Dahiliye Servisi Doç. Dr. Selçuk Yaylacı

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik görevine şüphesiz bu isimlerin dışında da bir isim de atanabilir.

Yukarıda da belirttim. Benim tercihim Sakarya’yı iyi tanıyan, gerektiğinde yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarımız ile iyi diyaloglar kuracak bir isim olmasıdır. İşin doğrusu mevcut Başhekim Mehmet Akif Çakar bunu çok iyi başardı.

Yeni başhekimin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Korona ile mücadelede şüphesiz büyük bir fedakarlıkla görev yapanlar var. Örneğin: emniyet güçleri, belediye ekipleri, vefa grubunda görev yapanlar. Hepsi bu süreçte büyük bir özveri ile görev yapıyorlar. Kendilerini kutluyorum. Ancak mücadelenin kahramanları baştan beri belirttiğim için sağlıkçılardır. Çünkü onlar en ön cephede. Canları pahasına görev yapıyorlar. Bilindiği gibi aralarında koronavirüse yakalanıp hayatını kaybedenler var. Koronavirüse yakalanıp iyileştikten sonra yeniden görevlerine dönüyorlar.

Sakarya’nın sağlık ordusu İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü olmak üzere korona ile mücadelede gerçekten başarılı bir ekip çalışması yapıyorlar. Kendilerine minnettarım. Bu arada üst kademe kadronun Sakaryalı olması nedeniyle gerek yerel yönetimler gerekse iş adamları ile örnek diyaloglar kurdular.

Sağlıkta Kamu Hastaneleri Birliği uygulaması başladığında Kamu Hastaneleri Birliği Sakarya Genel Sekreterliği görevine ısrarla Sakaryalı bir ismin daha doğrusu ilimizi her yönü ile iyi tanıyan bir ismin atanmasını savundum. Yapmadılar. Dışarıdan isimler atandı. Bu isimler Sakarya’yı tanıyana kadar iş işten geçti. En sonunda 3. atamada Sakarya’yı uzun yıllardır tanıyan bir isim Hasan Sağlam bu göreve getirilince işler rayına girdi.