Şiddetli yağış sonrası Yağcılar deresi taştı, sel sularının getirdiği ağaç dalları yağcılar deresi üzerinde ki köprünün su girişini kapattı ve belediye ekiplerinin sıkı çalışması sonucu menfez temizlendi ve sel sularının mecrasında akışı sağlandı ve insanlarda rahat bir nefes aldı.

Sağanak yağış Kuzuluk Orta ve Topçusırtı Mahallelerinde de etkili oldu. Özellikle şiddetli yağış sonrası ihlas kaplıca caddesinde su seviyesi yükselince cadde üzerindeki esnaf büyük sıkıntı yaşadı, devreye giren belediye Fen İşleri ekibi tıkanan rögarları açarak biriken ve yükselen suların kanalizasyona akması sağlandı.

Yine Kuzuluk’ta iki mahalleyi birbirinden ayıran Hamam deresi ile Şose Mahallesinin ortasından geçen kalyan çayında da şiddetli yağış nedeniyle yükselme görüldü. Her iki derenin birleştiği yer olan D-140 karayolu üzerinde kurulu bulunan köprü altında su seviyesi bir hayli yükseldi. Bunun üzerine Kuzuluk Orta Mahalle Muhtarı Murat Çakmakçı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak dere kenarında oturmakta olan vatandaşları uyardı.

Meteorolojinin bölgede şiddetli yağışın olacağını saatler önceden açıklamasından sonra Akyazı Belediyesi Fen İşleri ekipleri de hazırlıklarını yaparak teyakkuza geçti ve yağışla birlikte sahaya inerek olumsuzluk yaşanan her mahallede başarılı çalışmalar yaparak sıkıntının kısa zamanda giderilmesini sağladı ve bu durum vatandaşı memnun etti.