Gençler evden çıkmasın. 65 yaş ve üstü olanlar evden çıkmasın. Kronik hastalığı olanlar zaten evden çıkmasın. Kısacası zorunlu olmadıkça evden çıkma diyorlar ama çöplerden malzeme toplayanlara kimse bir şey demiyor. Sakarya sokaklarında çöplerden sürekli atık malzeme toplayanların büyük risk oluşturduğunu belirten vatandaşlar Halk54.com ihbar hattına başvurdu.
Halk54.com haber merkezi ekibi bu ihbarla sokakta kısa bir çalışma yaptı. Kiminin elinde eldiven ve maske olmayan, kiminin ağzında maske olmasına rağmen eldiven olmayan çöplerden atıl malzeme toplayanlar objektiflerimize yansıdı. Virüsten korunmak için kullanılan eldiven ve maske başta olmak üzere bütün dezenfekte ürün atıklarının atıldığı çöpleri karıştıran bu kişiler kendileri gibi toplumun genelini de risk altında bulunduruyor.
Üç tekerlekli bisiklet ve çek çek denilen el arabalarıyla çöp konteynırlarını karıştıranlara virüs salgını geçene kadar yasak getirilmesini isteyen vatandaşlar, “Halk virüs yayılmasın diye sokağa çıkmıyor ama sokakta birileri çöp karıştırıyor. Bu ne kadar doğru ve sağlıklı bir iştir. Bu kişilerin çöp karıştırması Sakarya Valiliği aracılığıyla yasaklansın. Ancak ekmeğini çöpten çıkartan bu vatandaşlara yasak getirildikten sonra kayıt altına alınan bu kişilere mutlaka gıda yardımı yapılsın. Bu uygulama en azından virüs salgını geçene kadar yapılsın” dedi.