Geçtiğimiz aylarda Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtımı peş peşe yapılan Süt54, Bal54, Et54 ve Yumurta54’ten sonra yeni projenin “Fındık54” olduğu ortaya çıktı.

Henüz Fındık54 ile ilgili resmi bir açıklama yapmayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin, Fındık54 ile ilgili gerekli müracaatları yaptığı ve kuruluş aşamasının tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Bitlis Ahlat’ta düzenlenen 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü anma etkinliklerinde yer almıştı. ‘Anadolu’nun Fethi 1071’ heyecanına ortak olan Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’nın yöresel lezzetleri ve değerlerini tanıtmıştı.

Bu tanıtımdaki küçük bir detay Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projesini de ortaya çıkardı. Büyükşehir’in tanıtımı için hazırlanan broşür ve kitapçıklardan birinin “Fındık54” projesine ait olduğu ortaya çıktı.

Büyükşehir’in kısa bir zaman içinde Fındık54 projesini kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Fındık54 ile Sakarya'daki fındık çiftçisine üretimden satışa kadar pek çok konuda destek vermesi bekleniyor. (adayorum)