HALK54.COM
Resmi Gazete’nin 31 bin 307 sayısı ile 11 Kasım 2020’de alınan “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun” kararları 16 Kasım 2020 akşamı yayınladı. Toplam 46 maddeden oluşan kararlarla birlikte borcu olan çiftçi umutlanırken, Tarım Kredi Kooperatifinden cep telefonlarına gelen mesajlarla birlikte umutları kısa sürede yerini ümitliğe bıraktı.

Kooperatif gönderilen kısa mesajda, “Değerli ortağımız: Kooperatifimize olan borçlarınız Resmi Gazete’de yayınlanan yapılandırma kanunu kapsamında olmayıp, borçlarınızı zamanında ödemeniz menfaatinize olacaktır. Sağlıklı günler dileriz” denirken, Tarım Kredi Kooperatifine borcu olan çiftçiler ise “Resmi Gazete’de yayınlanan kararlar neden bizi kapsamıyor! Neden bizim borçlarımız yapılandırmaya girmiyor! Bir yandan Pandemi bir yandan ekonomik dar boğaz, bir yandan mutfaktaki yangınla perişan olduk. Bittik” dedi.

Bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 31 bin 307 sayısı ile 11 Kasım 2020’de alınan “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun” kararları 16 Kasım 2020 akşamı yayınladı. Toplam 46 maddeden oluşan ve 7 bin 256 kanun nosu ile yayınlanan kararlar borcu olanlara umut oldu.