Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Erenler Alancuma’da hayata geçirilecek Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi ile ilgili resmi adımları atmaya başladı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından kenevir ekilen alanın olduğu bölgede yer alan 19 dönümlük alan eğitim merkezi olacak.

Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan 19 dönümlük arazi, eğitim merkezi inşa edilmek üzere devir alınacak.  Kamuya ait olan arazi, üzerine Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisi Alanı olarak kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesine tahsis edilecek.

Tahsis edilecek olan arazide Mera Kanunu gereğince “Kamu Yatırım Kararı” alınacak.  Tahsisin gerçekleşmesinin ardından Büyükşehir Belediyesine ait olacak olan arazide Tarımsal Eğitim Merkezii inşa edecek.

Etaplar halinde hayata geçirilecek olan proje bölgenin en kapsamlı tarım projesi olmasının yanı sıra eğitici bir misyonu da üstlenecek. Proje kapsamında gençler tarıma özenecek ve projenin içerisinde seyir terasları, sanal gözlüklerle hayvan bakışları, tarımın tarihi, gözlem kulesi ve birçok sosyal donatı alanı yer alacak.

Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi’nde ayrıca tarım ve bioçeşitlilik müzesi, sera, botanik bahçe, açık hava tiyatrosu, uygulamalı eğitim veren bir labirent, tıbbı ve aromatik bitkiler bahçesi, at haraları ile manej ve özel köpek eğitim alanı yer alacak.