TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI

İç işleri Bakanlığı tarafından hafta içi yayınlanan genelge ile İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul etmesi yönünde karar almıştı. Bu karar ile araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenirken, genelgenin uygulanması için de trafik ekipleri ve zabıta trafik ekipleri denetime başlamışlardı. Özellikle dolmuş minibüs esnafları yüzde 50 sınırlaması sonrasında yapılan denetlemeler sonrasında para kazanamadıklarını dert yanarken, Adapazarı, Kartal arasında çalışan bir kooperatif ise fiyatlarına 'Virüs ' zammı yaptı.

ZORUNLU HALE GELDİ

Adapazarı Kartal arası çalışan kooperatif bugünden itibaren fiyatlarında düzenleme yaptı. Buna göre öğrenci 25 lira olurken sivil ise 30 lira oldu. Kooperatif zammı araçlarına astığı 'Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda araç kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıyacak olması sebebi ile fiyat değişikliği zorunlu hale gelmiştir' diye zammı duyurdular.

ADAPAZARI'NDA DOLMUŞ MİNİBÜSLER

Bu arada Adapazarı'nda çeşitli hatlarda çalışan dolmuş minibüs ve taksi şoförü esnafları ise bakanlığın yüzde 50 kapasite genelgesi sonrasında zarar ettiklerini belirterek çalışmak istemiyorlar. Genelge sonrasında yapılan denetlemelerde kendilerine ceza kesildiğini de belirten minibüs esnaflarının çalışmamak veya fiyatlarda yeni düzenleme yapılmasını istedikleri ifade ediliyor. /medyabar.com