Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Yusuf Alemdar’ın girişimleriyle proje aşamasından, yapım aşamasına geçtiği şehirde ilk olacak Bilim Merkezi’nde önemli bir gelişme yaşandı.

Alemdar, projenin inşa edileceği Donatım mevkii SASKİ Teknik Birimler arazisi, Eski İtfaiye Binası yanındaki 7 bin 500 metrekarelik alanda ilk kazmanın vurulduğunu ve inşa için çalışmaların resmen başladığını duyurdu.

Alemdar, bu projenin bir bina değil gençleri geleceğe hazırlayacak bir bilim yuvası olacağını altını çizdi.

Sakarya’nın geleceği olan çocukların okula güvenle ulaşması için çalışıyorlar
Sakarya’nın geleceği olan çocukların okula güvenle ulaşması için çalışıyorlar
İçeriği Görüntüle

Alemdar, “Gençlerimizin ufkunu açacak Bilim Merkezi projemizin ihale sürecini tamamladık ve hamdolsun inşa çalışmalarına kazı dolgu çalışmaları ile başladık. Sakarya’mıza kazandıracağımız bu önemli eser, sadece bir bina değil, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe hazırlanacağı bir bilim ve teknoloji yuvası olacak. Burada gençlerimiz deneyerek öğrenecek, araştıracak, kodlayacak, tasarlayacak ve hayallerini gerçeğe dönüştürecek” dedi.

Bu adımlarla Sakarya’yı bilimde öncü şehirlerarasında yer almasını hedeflediklerini vurgulayan Alemdar şöyle dedi: “Bilim Merkezi’miz, Sakarya’nın yarınlarını şekillendirecek nesillere ilham kaynağı olacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, şehrimizi bilimde de öncü şehirlerden biri yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu eser, Sakarya’nın geleceğine atılmış en güçlü adımlardan biri olacak. Şimdiden şehrimize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya için ilk olacak merkezde çocuklar ve gençler bilim ile buluşacak, büyüyecek ve ülkenin geleceğine yön verecek bilim insanları bu çatı altında yetişecek.

Gençler bu çatı altında araştıracak, öğrenecek, üretecek ve binlerce buluşu hayata geçirecek.

SASKİ Teknik Birimleri yanındaki Donatım mevkii, Eski İtfaiye Binası arkasına inşa edilecek projede 7 bin 500 metrekare alan üzerinde sergi, seminer salonları, atölyeler ve kafeteryanın yer alacak ve bu proje Sakarya’da bilimde bir milat olacak.

Thumbnail 6-6Thumbnail 11Thumbnail 3-10Thumbnail 1-17Thumbnail 2-119-1525-3394-401