Nurettin Eryılmaz
Hendekli çiftçi İrfan Töremiş, tarım işlerinde yük taşımak için kullandığı "patpat" olarak tabir edilen aracını yenilemek amacıyla sosyal medyada araştırma yapmaya başladı. Aydın ilinden bir şahısla irtibata geçen Töremiş, eski aracını takas ederek yeni bir araç almak için el sıkıştı. Pazarlıkta eski aracı 40 bin TL’ye sayan şahıslar, Töremiş ile 20 bin TL nakit, geri kalan tutarı ise ayda 5 bin TL olmak üzere 4 taksitle ödeme konusunda anlaştı.

Güven Kazanmak İçin Video ve İrsaliye Kullandılar
Dolandırıcılar, Töremiş’in güvenini kazanmak için aracın çekiciye yüklendiğini gösteren detaylı videolar ve sahte bir nakliye irsaliyesi gönderdi. Bu görsellere güvenerek verilen IBAN numarasına 20 bin TL peşinatı gönderen Töremiş, kısa süre sonra gelen telefonla şoka uğradı.

Son Anda Planı Değiştirdiler: "Tamamını Gönder"
Parayı alan şahıslar, başta yaptıkları 4 taksitlik anlaşmayı bozarak aracın teslim edilmesi için paranın tamamını talep ettiler. Töremiş’in bu talebi reddetmesi üzerine, aracın yoldan geri çevrildiğini söyleyen dolandırıcılar sırra kadem bastı.

"Mağdurum, Telefonlara Cevap Vermiyorlar"
Yaşadığı mağduriyeti dile getiren İrfan Töremiş şunları söyledi:
"Başta anlaştık; 20 bin lira peşin, kalanını da 5-5 taksitle kolay kolay ödersin dediler. Bana cazip geldi, kabul ettim. Paramı yolladım, beni yoldayken arayıp 'çekiciyi geri çekeceğiz' dediler. 40 bin liranın tamamını istediler. Şimdi ise telefonlara bakmıyorlar, açmıyorlar. Mağdurum, hakkımı istiyorum. Bu kişilerin bir an önce savcı önüne çıkmasını bekliyorum."
Jandarmaya Suç Duyurusu
Dolandırıldığını anlayınca Yeşilyurt’tan jandarmaya giderek şikâyetçi olan Töremiş, elindeki tüm video ve yazışmaları delil olarak sundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yetkililer vatandaşları sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde "kapora" veya "peşinat" adı altında para gönderilmemesi konusunda uyardı.





