Büyükşehir’den 23 Nisan’da miniklere sanat dolu etkinlik
Büyükşehir’den 23 Nisan’da miniklere sanat dolu etkinlik
İçeriği Görüntüle

Sakarya’dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları için hac yolculuğu başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla 2026 yılı hac ibadetini yerine getirecek vatandaşlar, düzenlenen programlarla dualar eşliğinde uğurlanıyor.

KAFİLELER YOLA ÇIKTI

Sakarya’dan hareket eden ilk kafilelerin ardından hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu devam ediyor. Bugün başlayan uğurlamaların ardından yarın, Cuma günü ve sonraki günlerde de yaklaşık 1000 hacı adayının daha Suudi Arabistan’a gitmesi bekleniyor.

TERMİNALDE DUYGUSAL ANLAR
17. ve 18. kafilelerde yer alan toplam 295 hacı adayı için 23 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de Sakarya Büyükşehir Terminali’nde özel bir uğurlama programı düzenlenecek.

Bugün yola çıkan hacı adaylarının uğurlanması sırasında ise duygusal anlar yaşandı. Adaylar ve yakınları gözyaşları içinde vedalaşırken, dualar eşliğinde otobüslere bindi.

KUTSAL YOLCULUK BAŞLADI

Hacı adayları, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından hava yoluyla Suudi Arabistan’a hareket ederek hac ibadetlerini yerine getirecek.

Sakarya’dan yola çıkan kafilelerin, belirlenen program çerçevesinde ibadetlerini tamamladıktan sonra yurda dönmeleri planlanıyor.