Yenihayat Spor Kulübü sporcuları, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Para Trap Türkiye Şampiyonası’nda elde ettikleri derecelerle büyük başarıya imza attı.
Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından 16-18 Ekim 2026 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta düzenlenen Para Trap Türkiye Şampiyonası, Sakaryalı sporcuların önemli başarılarıyla tamamlandı. Yenihayat Spor Kulübü sporcuları, farklı kategorilerde elde ettikleri derecelerle şampiyonaya damga vurdu.
Yarışmaların ardından açıklamalarda bulunan Yenihayat Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, derece elde eden sporcuları tebrik ederek engellere ve imkânsızlıklara rağmen mücadele eden tüm sporcuları kutladı.
Şampiyonada Yenihayat Spor Kulübü sporcularından;
• PT1 Kategorisi: Yusuf Kanbur Türkiye Şampiyonu, Erhan Bakan Türkiye ikincisi, Erhan Aydın Türkiye üçüncüsü oldu.
• PT2 Kategorisi: Hüseyin Sandal Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı.
PT3 kategorisinde ise Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Muaz Erdem Madran birinciliği elde etti.
“Engelli sporcularımıza fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini gösteriyoruz”
Yenihayat Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, sporcuların elde ettiği başarıların yalnızca madalyalardan ibaret olmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle şampiyonada derece elde eden sporcularımızı, tüm engellere ve imkânsızlıklara rağmen azimle mücadele eden bütün sporcularımızı yürekten kutluyorum.
Elde edilen skorlar ve aşılan baraj puanlarıyla uluslararası yarışmalara katılma hakkı kazanan sporcularımız, ülkemizi ve ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada temsil etme yolunda önemli bir adım atmıştır.
Engelli bireylere fırsat verildiğinde, onların da yetenekleri, becerileri ve sportif başarılarıyla ülkelerini en iyi şekilde temsil edebileceklerini bir kez daha ortaya koyuyoruz. Sporcularımızın başarıları bunun en somut göstergesidir.
“Biz başarı için varız, desteğe ihtiyacımız var”
Bizler engelli spor kulüpleri olarak ticari işletmeler değiliz. Bir kazanç elde etmek amacıyla değil, sporu sevdiğimiz, sporcularımıza inandığımız ve onların yeteneklerini ortaya çıkarabilmelerini istediğimiz için mücadele ediyoruz.
Kendi imkânlarımızla sportif değer üretmeye, sporcularımızın önünü açmaya ve ülkemize yeni başarılar kazandırmaya çalışıyoruz. Ancak bu mücadelenin sürdürülebilir olması için desteğe ihtiyacımız var.
Devlet büyüklerimizden, yerel yönetimlerimizden ve ilgili kurumlarımızdan beklentimiz; engelli sporcularımıza ve onların yetişmesi için fedakârca çalışan kulüplerimize daha fazla destek verilmesidir.
Biz başarı için varız. Yeter ki sporcularımıza fırsat verilsin, kulüplerimize destek olunsun. Engelleri birlikte aşalım, ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada birlikte dalgalandıralım.”




