Fuat Koçer / Can Toka
Cumhuriyetimizin Ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli devrimlerinden biri olan ve tüm dünya ülkelerinden önce Türk kadınına 'seçme ve seçilme hakkı' vererek kadınların toplumdaki konumunu güçlendiren 1934 yılından bu yana her yıl 5 Aralık Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor.
Gündemin ve sokağın nabzını tutmayı sürdüren HALK54 ekibi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkın verilişinin 89. yıl dönümünde sokakta Sakaryalı vatandaşlara mikrofon uzattı, "Günümüzde kadın seçme ve seçilme hakkını rahat kullanabiliyor mu?', 'Kadınlar özgür mü, kadın istediği gibi giyinebiliyor mu?', 'Kadınlar neden şiddete ve ölüme maruz kalıyorlar' sorularını sorarak sokakta halkın düşüncelerini aldı.
HALK54 mikrofonuna konuşan vatandaşlar, "Kadın tüm siyasi partilerde az da olsa aday gösteriliyor ama bu sayı yetersiz. Daha çok kadını TBMM'de görmek istiyoruz. Kadın eskisinden daha çok özgür. Kimi istediği gibi giyiniyor kimi de kapalı. Kadınların giyinmesi yadırganıyor. Önyargı ve sorun var" diye değerlendirdiler.