Sakarya’da yatırım denildiğinde çoğunlukla organize sanayi bölgeleri öne çıkarken, kentin yaklaşık 5 milyar TL’lik turizm ekonomisi çoğu zaman geri planda kalıyor. Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Volkan Yavaş, bu potansiyelin daha fazla görünür olması için çalışma yürütüyor.

Sapanca doğumlu olan Yavaş, 2007’den bu yana ilçede kafe ve restoran işletmeciliği yapıyor. 2021’de bungalov ve villa işletmeciliğine de başlayan Yavaş, bugün hem yeme-içme hem de konaklama sektöründe aktif olarak yer alıyor.

Site aidatlarını artık site yönetimi değil vatandaş belirleyecek
Site aidatlarını artık site yönetimi değil vatandaş belirleyecek
İçeriği Görüntüle

Eylül 2025’te 1.500 üyeli SAVİBU’nun başkanlığına oybirliğiyle seçilen Yavaş, göreve geldiği günden bu yana Sapanca’daki esnafı ve turizm temsilcilerini bir araya getirmek için temaslarını sürdürüyor.

Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve SATSO ile görüşmeler yapan Yavaş, Sapanca’daki konaklama sektörünün sorunlarını ve taleplerini gündeme taşımayı hedefliyor.

"Düzenleme istiyoruz, yıkım değil."
Bungalov tartışması Sakarya gündemine oturduğunda sektörün kamuoyuna ilk yanıtı Yavaş'tan geldi:

"Yılda 2,5 milyon turist ağırlıyoruz, 5 milyar TL'lik bir ekonomi bu. 12 aya yaymak istiyoruz ama yatırım denilince akla hâlâ sadece organize sanayi geliyor Sakarya'da. Ege'de, Akdeniz'de birçok yerin temel geçim kaynağı ekoturizm Sakarya gölleriyle, dereleriyle, yaylalarıyla öne çıkması gerekirken biz daha temsil masasını bile kuramamışız."

Yavaş SATSO 5. Meslek Komitesi'ne aday
volkan Yavaş SATSO 5. Meslek Komitesi'ne (Yiyecek, İçecek ve Konaklama Hizmetleri) hem komite hem meclis üyeliği için aday olduğunu açıkladı. Yavaş'ın bulunduğu listede üç isim öne çıkıyor: Alican Sak üretim ve perakende tarafından, Abbas Saltık TÜRES ve yeme-içme sektöründen, Volkan Yavaş konaklama ve Sapanca'dan.

Adaylığını açıklayan SAVİBU Derneği Başkanı Yavaş şu ifadeleri kullandı;

"Sakarya'daki konaklamaların yüzde 90-95'i Sapanca'da, biliyorsunuz. Ama turizm sadece Sapanca demek değil ki. Taraklı var, Karasu var, Adapazarı var hepsi pay almalı bundan. Sektörün kendi sesi masada olmalı, biz de bunun için buradayız zaten. 5 milyar TL'lik ekonomi, dört yıldır komite masasında yoktu. O masa şimdi kuruluyor."