Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) 19 Ekim’de gerçekleştirilecek organ seçimleri öncesindeki son meclis toplantısında yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sözcü gazetesinde Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB ile ilgili yer alan iddialara meclis kürsüsünden sert tepki gösterdi.

“DELİ MİYİM BEN BU ŞEHİRDE İSMİMİ FARKLI ANDIRAYIM?”
Konuşmasında geride bıraktığı yılları ve şehre yaptığı hizmetleri hatırlatan Akgün Altuğ, hakkında çıkan iddialara şu sözlerle tepki gösterdi:

"Arkadaşlar 62 yaşındayım. Sanayiciyim, çiftçiyim ve uzun zamandır da 2009'dan beri de bir dönem Meclis Başkanı olmak üzere Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyorum. Ben deli miyim ya bu şehirde Akgün Altuğ'un ismini farklı şekilde andırayım?

Türk Ticaret Bankası 113 yıl sonra Adapazarı'nda yeniden hizmete başladı
Türk Ticaret Bankası 113 yıl sonra Adapazarı'nda yeniden hizmete başladı
İçeriği Görüntüle

"BU BİR İTİBAR SUİKASTIDIR"
Ben birinci organize sanayi bölgesinde dernek başkanlığı yönetim kurulu Başkanlığı yaptım. İkinci Organize Sanayi Bölgesine Yönetim Kurulu başkanlığı yaptım. Diğer organize sanayi bölgelerinin hepsinde benim imzam var, Karasu hariç. Bütün organize sanayi bölgelerine bir şekilde katkı verme o organize sanayi bölgelerine doğru sanayicileri doğru yatırımcıları seçmeye çalışmış, o yatırımcıların tabiri caizse çantasını taşımaya niyet etmiş, onlara hizmet etmeye çalışmış bir adamım. Ferizli Organize Sanayi Bölgesi... Bir itibar suikastıyla karşı karşıyayız."

“KİMİN DRONE GEZDİRDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Haberin zamanlamasına ve arkasındaki ilişkilere dikkat çeken Altuğ, seçim dönemine işaret ederek şunları kaydetti:

"Nedense seçime 20 gün kala 25 gün kala biz organize sanayi bölgesinin üstünde kimlerin drone gezdirdiğini, hazırlanmış derme çatma yalan yanlış bilgilerle yapılmış o saçma sapan haberin kimler tarafından hangi gazetelere nasıl getirdiğini çok iyi biliyoruz. Siz dediniz ya bir şeyleri biliyoruz, biz de biliyoruz. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi'nin haberi konusunda tekzibin ne olduğunu da bilmiyorsunuz. Tekzip bir basın haberine karşı karşı tarafın bu haberin yalan olduğuna dair o gazeteye veya haber sitesini verdiği bunu düzelt mesajıdır. Düzeltmezsen hukuka başvuracağım mesajıdır. Biz tabii ki ilgili gazeteye bir tekzip yolladık."

“HESAPLARDAN SON DERECE EMİNİM, MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMESİ İÇİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”
OSB hesaplarının titizlikle incelendiğini ve bakanlıktan müfettiş denetimi talep ettiklerini belirten Altuğ, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Dolayısıyla arkadaşlar organize sanayi bölgesinin hesapları da projeleri de bizde iki kere check edilir. Bu projeleri biz check ediyoruz iki kere check ediyoruz. Organize sanayi bölgesinin hesaplarının net ve doğru olduğu konusunda ben son derece eminim. Tabii ki bu konuda en başta bakanlıktan müfettiş gelmesi konusunda bu organize sanayi bölgesinin bütün hesaplarına sadece bu hak edişler şunlar değil bütün yazışmaların bütün olan bitenin denetlenmesi konusunda biz gereğini yapıyoruz zaman içinde göreceksiniz ama seçim üzeri bu itibar suikastını kabul etmiyorum. Sözcü gazetesine benim ismim resmin çıktı arkadaşlar."