Sakarya iş dünyasının en büyük kuruluşu olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) seçim heyecanı başladı.
SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un daha önce seçim tarihi için 19-20-21 Ekim tarihini işaret etmesinin ardından yönetim kurulu toplanarak sandık gününü resmen kararlaştırdı.
SATSO’DA SANDIK TARİHİ BELİRLENDİ
SATSO Yönetim Kurulu, gerçekleştirdiği toplantıda seçim tarihini 19 Ekim olarak belirledi. Yönetim kurulunun aldığı karar, resmi onay süreci için Arifiye İlçe Seçim Kurulu’na gönderildi.
İlçe Seçim Kurulu tarafından aksi yönde bir karar alınmaması halinde SATSO seçimleri 19 Ekim’de odanın hizmet binasında gerçekleştirilecek.
20 BİNE YAKIN ÜYE SANDIĞA GİDECEK
Yaklaşık 20 bin üyesi bulunan SATSO’da seçimler, Sakarya iş dünyasının gelecekteki yönetim kadrosunu belirleyecek.
Seçimlerin ilk aşamasında 95 meclis üyesi ile meslek komitelerinin üyeleri belirlenecek. Bu sürecin ardından oluşacak yeni meclis kendi içerisinde gerçekleştireceği seçimle SATSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Meclis Başkanı’nı belirleyecek.
ALTUĞ VE KURİŞ YARIŞACAK
SATSO’daki başkanlık yarışında iki isim öne çıkıyor.
Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, yeni dönemde yeniden başkanlığa aday olduğunu açıklarken, SATSO meclis üyesi Talip Kuriş de başkanlık adaylığını daha önce duyurmuştu.
Böylece 19 Ekim’de yapılması planlanan seçimlerde SATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için Akgün Altuğ ile Talip Kuriş yarışacak.
GÖZLER İLÇE SEÇİM KURULU’NDA
SATSO yönetiminin 19 Ekim olarak belirlediği seçim tarihiyle ilgili son karar Arifiye İlçe Seçim Kurulu’nun değerlendirmesinin ardından kesinleşecek.
Kurulun aksi yönde bir karar almaması halinde Sakarya iş dünyasının yakından takip ettiği SATSO seçimleri 19 Ekim’de gerçekleştirilecek.




