Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda Adapazarı şehir merkezinde Milli Egemenlik Caddesi ile Sait Faik Sokak arasındaki apartman boşluğunda bulunan iki çay ocağında fuhuş pazarlığı yapıldığını tespit etti.
Yapılan incelemelerde, iş yerlerine müşteri olarak gelen özellikle yaşlı erkek şahıslara para karşılığında kadın ayarlandığı, anlaşma sağlanan müşterilerin daha sonra farklı bir eve götürüldüğü belirlendi.
TAKİP SONRASI OPERASYON DÜZENLENDİ
Ekiplerin teknik ve fiziki takibi sonrası iki çay ocağına operasyon düzenlendi.
Operasyonda çay ocağı sahipleri olduğu belirlenen Ş.Ç. (53) ile A.K. (56) ve organizasyona yardımcı oldukları öne sürülen N.K. (48) ile Y.G. (42) isimli kadınlar gözaltına alındı.
4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
5 MAĞDUR KADIN KURTARILDI
Soruşturma kapsamında, iki iş yerinin dışında aynı şahıslar tarafından fuhuş amacıyla kullanıldığı belirlenen bir ikamet daha tespit edildi.
Dosya kapsamında toplam 5 mağdur kadın kurtarılırken, söz konusu iki çay ocağı ile ikamet Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından mühürlendi.





