2025 yılı boyunca gerçekleştirdiği 400 farklı atölye ve 55 çocuk şenliğiyle 86 bin 420 çocuğu ağırlayan Serdivan Belediyesi Çocuk Akademisi, yarıyıl tatilinde de hız kesmiyor. Çocukların tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmeleri amacıyla hazırlanan program, tiyatro gösterileri ve yazar buluşmalarıyla renkleniyor. Etkinlik takvimi, 20 Ocak Salı günü Seçkin Bayramoğlu’nun sahnelediği “Çok Bilmiş İbiş” kukla oyunu ile start aldı.

Akademi, tatil boyunca çocukların el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefleyen yaş gruplarına özel atölye çalışmaları da düzenliyor. 6-7 yaş grubu guaj ve sulu boya ile renklerin dünyasını keşfederken; 8-9 yaş grubu seramik, el yapımı kâğıt, slime yapımı ve mum dekorlama gibi eğlenceli aktivitelerle vakit geçirecek. Bilim ve tasarıma ilgi duyan 10-11 yaş grubu için seramik ve model roketçilik atölyeleri planlanırken, 12-14 yaş grubundaki gençler dekorasyon ve el yapımı kâğıt atölyeleriyle yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak.

Başkan Ata ilçeyi Al Bayraklarla donattı
Başkan Ata ilçeyi Al Bayraklarla donattı
İçeriği Görüntüle

Tatil programının en renkli anları ise 3-5 yaş grubundaki miniklere ayrıldı. 21 Ocak Çarşamba günü düzenlenen Çocuk Şenliği’nde sihirbazlık, jonglör ve bubble show gösterileriyle çocuklara unutulmaz anlar yaşatıldı. Sömestr eğlencesi, 28 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek Çocuk Konseri ile zirveye taşınacak. Geleneksel kültürümüzün yaşatılması adına 29 Ocak Perşembe günü ise Karagöz ve Hacivat – Salıncak gölge oyunu minik sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yıl boyunca nitelikli içerikler sunmaya devam edeceklerini belirten yetkililer, ara tatil programının hemen ardından Ramazan ayına özel etkinlikler için de hazırlıkların sürdüğünün müjdesini verdi.