Olay, Serdivan ilçesi Arabacıalanı Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, evinde oturduğu sırada silah sesi duyan 63 yaşındaki Fatma Ceylan, sesin geldiği odaya yöneldi. Çocuk odasına girdiğinde pencere camının kurşunla delindiğini, merminin ise tavana çarptıktan sonra yere düştüğünü fark eden ve büyük korku yaşayan yaşlı kadın, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
İhbar üzerine adrese asayiş ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Evde ve çevresinde inceleme yapan polis ekipleri, olayın nasıl gerçekleştiğini belirlemek amacıyla çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını da inceledi. İncelenen görüntülerde, karşı binada oturan bir komşunun poşet içerisinde silah taşıdığı, poşetin yere düşmesi üzerine silahın ateş aldığı öğrenildi.
Kurşunun eve isabet etmesiyle büyük korku yaşayan Fatma Ceylan’ın evinde maddi hasar meydana gelirken, olayda yaralanan olmadı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.




