Serdivan’da afet farkındalık seferberliği
Serdivan’da afet farkındalık seferberliği
İçeriği Görüntüle

Serdivan Belediyesi, her yaş grubuna ve ihtiyaç sahiplerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerle vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. İlçede sosyal dayanışma ve destek çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Serdivan Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, hafta boyunca gerçekleştirdiği ziyaretler ve desteklerle her yaştan vatandaşa ulaşırken, Başkan Osman Çelik ve eşi Nilgün Çelik’in de katıldığı ziyaretlerde vatandaşların talep ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

Bebek bekleyen vatandaşlara, özel hazırlanan kuruyemiş paketleri takdim edilirken, yenidoğan bebeklere de “Hoş Geldin Bebek” paketi hediye edildi. 1 yaşını dolduran çocukların doğum günleri özel katkısız pastalarla kutlandı ve ayrıca 18 yaşına giren gençlere internet hediyesi verildi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekler de devam ederken, bu kapsamda 1 tekerlekli sandalye, 3 hasta yatağı ve havalı yatak dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca ziyaretlerde 4 yaşlı ve anne adaylarıyla da bir araya gelindi. İlçede yaşayan 7 yaşlı vatandaş ziyaret edilerek ihtiyaçları soruldu; Regaib Kandili dolayısıyla elleri öpülerek kandil simidi takdim edildi.

Bunun yanı sıra, kömür ve erzak dağıtımlarının sürdüğü ilçede, ambulans ve temizlik desteği de vatandaşların hizmetine sunulmaya devam ediyor. Yapılan çalışmalarla vatandaşların tedavi ve bakım süreçleri kolaylaştırılırken, sosyal belediyeciliğin insana dokunan yönü bir kez daha ön plana çıktı.