Nurettin Eryılmaz'ın özel haberi
Serdivan'da gittiği kafede hesabı ödedikten sonra annesini arama bahanesi ile iş yeri sahibinin telefonunu alıp arka planda açık unutulan mobil bankacılık uygulamasından hesabına 40 bin TL gönderdikten sonra kayıplara karışan 19 yaşındaki S.Ö. isimli şahıs polis tarafından her yerde aranırken, bu olaya benzer bir dolandırıcılık ihbarı Adapazarı’ndaki bir internet kafeden geldi.
İddiaya göre, kimliği henüz öğrenilemeyen bir genç, arkadaşının yanına geldiği internet kafede bir masanın üzerinde bulunan piyasa değeri yaklaşık 20 bin TL olan telefonu kaşla göz arasında alıp çantasına attı.
Telefonu çantasına attıktan sonra kasaya gelen şüpheli genç, ücretini ödedikten sonra internet kafeden ayrıldı ve kayıplara karıştı.
Telefonu çalmakla da kalmayan şüpheli genç, şifresini kırdığı telefondan kendi hesabına 4 kez 2 bin TL havale yaparak toplamda 8 bin TL gönderdi.
İnternet kafenin güvenlik kamera görüntülerinden telefonun çalındığını görünce şoka uğrayan mağdur kişi, banka hesabından para alındığını görünce ikinci bir şoku yaşadı.
Telefonu çalınan ve bankasından 8 bin TL çekilen mağdur kişi güvenlik kamerası kayıtları ile polise başvurarak şikayetçi olurken, kafede telefonu çantasına atıp kendi hesabına para aktararak kayıplara karışan kişinin Serdivan ilçesinde bir işyeri sahibinin telefonunu ‘annemi arayacağım’ bahanesiyle alıp arka planda açık kalan internet bankacılığı uygulaması üzerinden kendi hesabına 40 bin lira göndererek kayıplara karışan ve polis tarafından her yerde aranan 19 yaşındaki S.Ö. isimli şahıs olduğundan şüpheleniliyor.