Sakaryaspor'da 15 futbolcuda çıkan koronavirüs vakaları sonrası Elazığspor ve Bayburt İ.Ö.İ. maçları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ertelenmişti.

Sakaryaspor'da teknik sorumlu Murat Balaban, yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Vakalar nedeniyle yaşanan süreci artıya çevirmek için çok çalışacaklarını söyleyen Balaban, yaşanabilecek iki-üç senaryo üzerinde durduklarını ifade etti.

TAKIM SAHAYA İNİYOR
Bu akşam testleri negatif çıkan futbolcularla Rüstemler Tesisleri'nde toplanacaklarını belirten Balaban, "Yarın takımla birlikte sahaya ineceğiz. Bu süreçte takımla ara ara çift antremanlar yaparak fizik olarak daha hazır duruma gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

"FUTBOLCULARA ÖZEL PROGRAM HAZIRLADIK"
Korona hastası futbolcularla sürekli olarak görüşme halinde olduklarını aktaran Balaban, "Futbolcularımız için özel programlar hazırladık. Bu programları görsel ve yazılı olarak oyuncularımıza işleyeceğiz. Takibini de ben ve ekibim yapacak. Şuan için herkesin morali yerinde. Tek üzüntüleri iyi bir seri yakalamışken böyle bir durumun yaşanmış olması. Futbolcular, 'Böyle güzel bir seri yakalamışken Covid-19 önümüzü kesti' düşüncesinde. Bu hırs ve düşüncüleri bizi mutlu etti" diye konuştu.

"SÜRECİ ARTIYA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ"
Yaşanabilecek her senaryoya göre planlama içerisinde olduklarını ifade eden Balaban, "Bu süreci artıya çevirmek istiyoruz. Diğer covidli oyuncularımız ve sakatlarımız bu süreçte iyi bir şekilde geri dönecektir. Bu süreçte o oyuncularımıza gerekli yüklemeleri yapacağız. İlk etapta Serik maçına göre biz yol haritamızı çiziyoruz. Serik Belediyespor maçı olmazsa Karabükspor maçı için hazır halde olacağız." dedi.