Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Sakarya üretiminde önemli yer tutan pancar üreticilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek sözleşme şartlarının yerine getirilmesinin önemini vurguladı.
Başkan Mustafa Genç, “Pancar üreticilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla ilimizde ilgili kooperatifler tarafından gerekli girişimlerin yürütüldüğünü biliyoruz. Ancak ödeme sürecinin uzaması, üreticilerimizin mevcut ekonomik sıkıntılarını daha da derinleştirme riski taşımaktadır.
Üreticilerimizin borçlarını ödeyebilmesi, finansal yükümlülüklerini yerine getirebilmesi açısından, belirtilen tarihe kadar avans ödemesi yapılmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz.
Ödeme sürecinin uzaması yalnızca pancar üreticileriyle birlikte üretici ile ilişkili esnafı, tedarikçileri ve diğer sektörleri de olumsuz etkileyebilecektir. Sakarya Ticaret Borsası olarak üreticilerimizin mağduriyetlerinin daha fazla büyümeden önlenmesini önemsiyoruz. Bu doğrultuda sözleşme şartlarına uyulması yada üreticiye nefes aldıracak avans ödemeleri konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.




