Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve RATED Başkanı H. Remzi Adıyaman tarafından imza altına alınırken, törende SUBÜ’nün ilgili akademisyenleri ve RATED üyesi basın mensupları da hazır bulundu. Protokolle; SUBÜ öğrencileri +1 Eğitim Modeli kapsamında işletmelerdeki mesleki eğitimlerini RATED’e bağlı işletmelerde yapabilecek. Ayrıca SUBÜ ve RATED arasında imzalanan protokol ile ortak projeler hazırlanabilecek, birlikte Ar-Ge faaliyetleri yapılabilecek.

Kurumsal ilişkileri geliştirdik

+1 Eğitim Modeli kapsamında medya sektörüyle güçlü bir birliktelik kurduklarını ve bu birlikteliğin yıllar içinde önemli bir ortaklığa dönüştüğünü anlatan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bu süreci daha kurumsal bir zemine taşımak için iş birliği protokolleri imzalamaya başladık. İlk protokollerimizi Sakarya Gazeteciler Birliği ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti ile imzalamıştık. Bugün de yine şehrimizin önemli medya örgütlerinden RATED ile protokolümüzü imzaladık. Öğrencilerimiz yazılı ve dijital basında olduğu kadar görsel basında da görev alabiliyorlar. Bu anlamda RATED’e bağlı kurumlar artık öğrencilerimiz için önemli bir tecrübe kaynağı olacak. Ayrıca iş birliğimiz daha geniş alanlara yayılacak. İmzaladığımız protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

27 proje desteklendi SUBÜ Türkiye’de dördüncü oldu 27 proje desteklendi SUBÜ Türkiye’de dördüncü oldu

Sektörel tecrübeyi akademiyle buluşturacak

Medya ve akademi arasında kurulan güçlü iş birliğinin hem sektöre hem de topluma büyük katkılar sağladığına dikkat çeken RATED Başkanı H. Remzi Adıyaman, “Medya, bilginin yanı sıra deneyimle yetişilen bir alan ve uzun yıllardır kendi içerisinde güçlü bir yetişme zemini sunuyor. SUBÜ’nün +1 Eğitim Modeli, bu deneyimi akademik bilgiyle buluşturarak gençlere önemli bir gelişim imkânı sağlıyor. Biz de öğrencilere çıktıkları kariyer yolculuğunda rehberlik etmeye çalışıyoruz. İmzaladığımız protokol, bu iş birliğini resmiyete kavuştururken; eğitimden kültürel projelere kadar pek çok alanda ortak adımlar atmamızın da önünü açacak. Hem sektör hem şehir adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.