Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT) çalışanları 22’nci kez birlik, beraberlik ve takım ruhu için buluştu. TMMT’nin, 2003 yılından beri sürdürdüğü Ekiden Koşusu bu yıl 12 Eylül 2026 tarihinde Sakarya’daki üretim tesisinde 86 takımın katılımı ile gerçekleşti.
Bu yıl ayrıca TMMT bünyesindeki Halk Oyunları Kulübü ve Müzik Kulübü de sahne aldı. Tüm gün süren ve şenlik havasında geçen koşunun birincisi ise ‘’Biz Burdayız’’ takımı oldu.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), çalışanları arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma kültürünü güçlendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlediği geleneksel Ekiden Koşusu’nun 22’ncisini Sakarya’daki üretim tesisinde gerçekleştirdi. 12 Eylül 2026 tarihinde düzenlenen koşuda 86 takım mücadele ederken, çalışanlar ve ailelerinin katılımıyla etkinlikte yaklaşık 9.000 kişi bir araya geldi.
Gün boyunca şenlik havasında gerçekleşen etkinlikte, TMMT çalışanlarından oluşan sosyal kulüpler de tanıtıldı. Halk Oyunları Kulübü ile Müzik Kulübü sahne performanslarıyla Ekiden Koşusu’na renk kattı.
TMMT’nin 950 metrelik koşu pistinde gerçekleştirilen yarışmada, takım üyeleri yarış boyunca “tasuki” adı verilen kuşağı birbirlerine devrederek takım ruhunu ve dayanışmayı simgeleyen Ekiden geleneğini sürdürdü. Tatlı rekabetin ve dayanışmanın bir arada yaşandığı Ekiden Koşusu’nu ‘’Biz Burdayız’’ takımı birinci tamamlarken, ‘’Yazaki Efsane’’ takımı ikinci, ‘’Sango A Team’’ takımı ise üçüncü oldu.
TMMT çalışanları sosyal kulüplerde de bir araya geliyor
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çalışanlarının iş hayatının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da bir araya gelmesini destekliyor. Bu kapsamda TMMT bünyesinde faaliyet gösteren sosyal kulüpler, Ekiden Koşusu kapsamında düzenlenen tanıtım stantlarında çalışanlarla buluştu.
Etkinlikte Halk Oyunları Kulübü, Doğa Sporları Kulübü, Müzik Kulübü, Tiyatro Kulübü, E-Spor Kulübü, Basketbol Kulübü ile Masa Oyunları ve Bilim Kurgu Kulübü faaliyetlerini tanıttı.
Ekiden kapsamında 26 çalışan ve iki eğitmenden oluşan Halk Oyunları ekibi sahne alırken, Müzik Kulübü bünyesindeki Ritim Grubu da üç eğitmen ve 14 çalışandan oluşan ekibiyle izleyicilerle buluştu. 10 kişiden oluşan Müzik Grubu Rezonans da etkinlikte sahne aldı.
“Ekiden Ruhuyla Geleceğe Birlikte Yürüyoruz”
Etkinlikte konuşan TMMT Şirket Genel Müdürü ve CEO’su Murat Bülbül, Ekiden’in sadece bir yarış değil, birliktelik ve güçlü bir takım ruhu simgesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ekiden, 'ben bittim' dediğiniz noktada bayrağı arkadaşınıza devrettiğiniz, karşılıklı güven ve dayanışmaya dayanan bir takım ruhudur. Her bir çalışanımızın kendi alanında bir lider gibi sorumluluk aldığı, Kaizen anlayışıyla her gün kendimizin daha iyi versiyonunu ortaya koyduğumuz bu kültür; geçmişten aldığımız bayrağı genç arkadaşlarımıza ve geleceğe güvenle taşımamızı sağlıyor. Tüm çalışanlarımıza, ailelerimize ve emek veren herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."
Tüm Toyota ailesi bir araya geldi
TMMT’nin geleneksel Ekiden Koşusu, çalışanların aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirmelerine de olanak sağladı. Gün boyu devam eden etkinlikte yaklaşık 9.000 kişi yarışmaları izledi, sosyal kulüplerin etkinliklerine katıldı ve birlikte vakit geçirdi.
Japonya’da 1917 yılında ortaya çıkan Ekiden, takım üyelerinin belirli mesafeleri sırayla koşarak tamamladığı bir bayrak yarışı formatı olarak biliniyor. Yarışmacılar, takım arkadaşlarına “tasuki” adı verilen kuşağı devrederek yarışı sürdürüyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye ise bu geleneği 2003 yılından bu yana çalışanları arasındaki takım ruhunu, birlik ve dayanışmayı güçlendiren bir etkinlik olarak yaşatıyor.











