Korkmaz'ın açıklaması şöyle; "

Ülkemizin ve ilimizin en önemli tarımsal ürünlerinden olan fındıkta son dönemlerde yaşanan olumsuzluklardan dolayı Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Teşkilatı olarak açıklama yapma ihtiyacımız hasıl olmuştur.

Malumunuz dünya genelinde %70 üretim kapasitesine sahip olduğumuz  bu ürün hak ettiği ekonomik değerde değildir. bu yıl fiskobirlikçe açıklanan fiyatlar 130,00 135,00 tl bandındadır. Ancak piyasa da fiyatların 90,00- 105,00 tl ye kadar düştüğünü görmekteyiz. Bu fiyat istikrarsızlığı vatandaşımızı madur etmektedir. 

Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor Engelsiz Hobi Atölyeleri’nde kayıtlar başlıyor

Bir diğer husus yüksek maliyetlerdir. 

Özetle şöyle bir hesaplama yaptığımızda (gübreleme-ilaçlama-ışkınalma-yevmiye-hasat zamanı işçilik-nakliye-patoz vb.)  toplamda bir ton fındığın ortalama maliyeti 86.000 tl’yi bulmaktadır. Dolayısıyla “1 kg fındığın ortalama maliyeti de yaklaşık 90 tl gerçekleşecektir” demek yanlış olmayacaktır. Belirtmek gerekir ki, fındığın 90 tl olan kg maliyeti şartlara göre %20 artabilir veya azalabilir. Başka bir ifadeyle, 1kg fındığın maliyeti yaklaşık 70 ile 110 tl arasında değişebilecektir. 

Görüldüğü üzere, şu anda piyasada kg fiyatı 105 tl olan fındığın neredeyse tamamını maliyeti oluşturmaktadır. fındığın maliyetinin bu sene yaklaşık 90 tl olduğu dikkate alınırsa, fındığın kg fiyatının da en az 180 tl olması çoğu çiftçinin nazarında doğru bir rakam olacaktır. Çiftçimiz maliyetine iş yapmaktadır dolayısı ile bu sürdürülebilir bir politika olamaz.

50   randıman  fındık tmo da  130,00 1 randıman düşüklüğü 2,5tl
50 randıman fındık  tüccar da     105,00 1 randıman düşüklüğü 2 tl
Bu yılki üründe randıman 45-50 arasında değişiyor çiftçimiz burdanda bir kayba uğruyor.

TMO'da da elek sistemi var. Vatandaşın randıman yönünden uygun fındığı dahi alınırken zorluk çıkarılıyor.
Ayrıca TMO ödemeleri 45 gü sonraya bırakıyor. Çifçimiz her noktada mağdur . 

Aslında fıdık tarımını bırakın denilmek  isteniyor. vatandaşımızı bıktırma politikası izleniyor.

En öenmli konu ise son günlerde ürnümüze musallat olan böcek sorunudur. Bu durumda üretimin % 30 oranında düşmesine neden olmaktadır. Zor şartlarda mücadele veren çifçimizin tarımsal faaliyetini şevkle yapabilmesi, toprağına sahip çıkması, tarımı terk etmemesi için üretimin devletçe desteklenmesi gerekmektedir. 

Bu noktada tarımsal üretimin arttırlması noktasında tarım bakanlığını ve il tarım müdürlüğümüzü, maliyetlerin aşağıya çekilmesi ve ek destekleme bedeli verilmesi için maliye bakanlığımızı ve bu işerin takibi için il millet vekillerimizi ve özellikle fiskobilrlik genel müdürü olan “fındık fiyatı sizi şımartmayacak” diyen  milletvekilimiz sayın Lütfi Bayraktar’ı göreve davet ediyoruz."