YÜREKLERE SU SERPTİ
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kasım ayı meclis toplantısında devam eden projelere ilgili çarpıcı ve önemli bilgiler paylaştı. Kuraklık, su fabrikaları, sanayi, TÜPRAŞ, gölden bilinçsizce su çekilmesi gibi bir çok etkenden dolayı büyük sıkıntı yaşayan sapanca Gölü’nü rahatlatacak olan Ballıkaya Barajı ile ilgili konuşan Başkan Alemdar, yüreklere su serpti.
2026’DA SUYUNU İÇECEĞİZ
Ballıkaya ve Çamdağı barajlarının takvimini açıklayan Başkan Alemdar, “2026'da artık Ballıkaya suyunu içmeye başlayacağız. Çamdağı Barajı’nın zemin etütleri tamamlanmak üzeredir. Çamdağı Barajı’na 2026 yılında yapımına başlayıp 2027 yılına kadar bitirerek Karasu-Kocaali hattındaki su sorununu çözeceğiz.” ifadelerini kullandı. Başkan Alemdar’ın özellikle Ballıkaya ile ilgili verdiği müjde herkesi sevindirdi.
![]()
İhale gün sayıyor
Sapanca Gölü’nün ekosistemini koruma altına alacak Ballıkaya Barajı’nın isale hatlarıyla ilgili konuşan Alemdar bir kez daha ihalenin 2 Aralık’ta yapılacağını anımsattı.

7 MİLYAR TL
Toplam 189 milyon metreküp su temini sağlanabilecek olan Ballıkaya Barajı içme suyu isale hattının 7 milyar TL’lik birinci etabının 2 Aralık’ta ihaleye çıkacak. Dün mecliste konuşan Alemdar, “Şu anda toplamda 16.2 milyar TL’lik Ballıkaya barajımızın içme suyu isale hattının birinci etabı için gün sayıyoruz” dedi
Şehir şantiye gibi
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kasım Meclis Toplantısı’nda 19 aylık süreçte hayata geçirilen ve devam eden projeleri bir sunumda kamuoyuyla paylaştı.
Alemdar dün mecliste Ballıkaya Barajı, SEDAŞ Kavşağı, Metrobüs, Raylı Sistem, Yazlık Kavşağı, Kentsel Dönüşüm, Sapanca Park, Mollaköy Kano ve Kürek Tesisi, Su Parkı, Bilim Merkezi, Şehir Kütüphanesi, Belediye Hizmet Binası, AFA Kültür ve Kongre Merkezi, AKM, Şehir Müzesi projeleriyle ilgili bilgi verdi.
Alemdar, “Her ilçemizde bir yatırımımız var, hiçbir ayrım yapmıyoruz. Asfalt ve altyapı yatırımlarının yanı sıra yeni yaşam alanları, spor tesisleri, ulaşım hamleleri, kültür ve sanat projeleri ile aynı anda her alanda çalışma yürütüyoruz. Şehrin geleceğine yön verecek adımları kararlılıkla atıyoruz” dedi.
Ulaşım zammı geri tepti!
Sakarya'da minibüs ve taksi dolmuş esnafının zam talebi, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek plan bütçe komisyonuna geri iade edildi.
Tığcılara İstanbul Modeli
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Tığcılar Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin onaylandığını belirterek, projenin “İstanbul modeli”yle hayata geçirileceğini açıkladı. Alemdar, “En önemlisi deprem, deprem, deprem ve 12 ilçede yapı stoğu kontrolümüzü tamamladık, 4 ilçede devam ediyor” dedi.




