Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiyelerde denetim gerçekleştirdi.

Şehir merkezinde gerçekleştirilen denetimlerde ekipler kırtasiye ürünlerinin fiyat etiketlerini, kasa ve etiket fiyatlarının birbiriyle uyumlu olup olmadığını, ayrıca ürünlerde CE ve TSE ibarelerinin bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Denetimlerde satışa sunulan ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulunup bulunmadığı incelenirken, etiketlerde yer alan fiyatlarla kasada tüketiciden talep edilen tutarlar karşılaştırıldı.

1455 mezarlıkta 5 milyon metrekarelik alana Büyükşehir'den kapsamlı bakım
1455 mezarlıkta 5 milyon metrekarelik alana Büyükşehir'den kapsamlı bakım
İçeriği Görüntüle

Tüketicilerin yanıltılmasına neden olabilecek uygulamalar mercek altına alındı.

Öğrencilerin güvenli ürünlere ulaşması için kırtasiye malzemelerinde CE ve TSE ibareleri de kontrol edildi. Denetimlerde mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde ilgili kanun hükümleri doğrultusunda idari yaptırım uygulanıyor.

E2A666B2 883D 4F86 94A1 C745784A6091Ab486463 Bf07 4703 877B Bdccf4107Fc0