Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, sosyal medya uzmanı, yazar ve dijital iletişim alanındaki çalışmalarıyla tanınan Said Ercan’ı öğrencileriyle buluşturdu. Instagram’da bir milyonu aşkın takipçisi bulunan Ercan, “Dijital Dönüşüm ve İnsanın Geleceği” konulu söyleşide dijitalleşmenin birey ve toplum üzerindeki etkilerini değerlendirdi.


Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Sait Ercan; sosyal medyanın bilinçli kullanımı, dijital bağımlılık, teknolojiyle değişen insan ilişkileri, yapay zekâ ve geleceğin dünyasında gençleri bekleyen fırsat ve riskler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.


Kitaplarında da ele aldığı dijital kültür, sosyal medyanın birey üzerindeki etkileri ve değişen iletişim alışkanlıkları çerçevesinde gençlere seslenen Ercan, teknolojiyi yalnızca tüketen değil, onu doğru amaçlarla kullanan ve değer üreten bireyler olmanın önemine dikkat çekti. Dijital dünyada görünür olmaktan çok, gerçek hayatta iz bırakmanın ve insanî değerleri korumanın önemini vurguladı.


İnteraktif bir ortamda gerçekleşen söyleşinin soru-cevap bölümünde öğrenciler; yapay zekânın geleceği, sosyal medyanın insan hayatına etkileri, dijital dünyada başarılı olmanın yolları ve geleceğin meslekleri hakkında merak ettikleri soruları yöneltti. Ercan, öğrencilerin sorularını samimi ve dikkat çekici örneklerle yanıtladı.

Serdivan Şehit Fethi Sekin İlkokulu Cumhuriyet Bayramı'nı erken kutladı
Serdivan Şehit Fethi Sekin İlkokulu Cumhuriyet Bayramı'nı erken kutladı
İçeriği Görüntüle


Program sonunda değerlendirmelerde bulunan Okul Müdürü Ali AKILLI, “Gençlerimizi yalnızca akademik açıdan değil, çağın gerektirdiği dijital yetkinlikler ve güçlü insani değerlerle geleceğe hazırlamayı önemsiyoruz. Teknolojinin hızla dönüştürdüğü dünyada öğrencilerimizin sorgulayan, üreten ve bilinçli tercihler yapan bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Kıymetli birikimlerini öğrencilerimizle paylaşan Sayın Said Ercan’a teşekkür ediyor, bu anlamlı buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve programa ilgiyle katılan öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.