Yenikent bölgesinde yaklaşık 1000 öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu, sosyal etkinlik bazında Erasmus (KA101), Tübitak, Ekookul, TEMA Ortaokulu ve e Twinning gibi ulusal ve uluslararası bir çok projelerde yer alarak üstün başarı gösterdi. Bunun dışında son yapılan Liselere Giriş Sınavında (LGS)göstermiş olduğu başarıyla akademik anlamda da lider bir kurum haline geldiğini kanıtladı. 10.08.2020 tarihinde açıklanan Lise Giriş Sınav sonuçlarına göre, 1’i Ankara Fen Lisesi olmak üzere 25 öğrencisini çeşitli Fen Liselerine, 12 öğrencisini Sakarya Anadolu Lisesine, 5 öğrencisini Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesine , 13 öğrencisini Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Mesleki Teknik Anadolu Liselerine göndermeyi başardı. 55 öğrencisini nitelikli okullara gönderen Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu; veli,öğretmen ve öğrencileriyle uzaktan eğitim sürecinde sağlamış olduğu koordinasyon sayesinde bu başarıyı elde etti.

2020 senesinde ortaya konan başarının devamını sağlamak adına eğitim gönüllüsü öğretmenlerinin yıl içinde göstermiş oldukları özverili çalışmalar yaz tatilinde de sürmekte. Yürürlükte olan projeler, uzaktan erişim araçları vasıtasıyla etkinlik üretmeye devam ederken uzaktan eğitim programlarını kullanan öğretmenler, gönüllü öğrenci gruplarına 2020-2021 eğitim öğretim yılına hazırlık ve Liselere Giriş Sınavlarına yönelik dersler veriyorlar. Velilerin desteği ve öğretmenlerin gayretleri sayesinde akademik başarı grafiğini sürekli yükselten Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu Sakarya’nın en başarılı ve seçkin okullarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu; öğrencilerini, velilerini, öğretmenlerini, çalışanlarını ve idarecilerini bu başarılarından ötürü tebrik ediyoruz.