Erenler Belediyesi toplumun her kesimine yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam ediyor. 2024 yılında Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç tarafından hayata geçirilen ‘Çölyak Hastalarına Destek’ programı büyüyerek sürüyor.
Başkan Şenol Dinç tarafından yapılan açıklamada, “Erenlerimizin güzel insanları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Her biri anlamlı ve özel. Bu projelerden en önemlilerinden biride Çölyak Hastalarına Destek çalışmamız” dedi.
Başkan Şenol Dinç, “Çölyak hastalarının yaşamlarını kolaylaştırmak ve sağlıklı beslenme ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla 2024 yılında glutensiz gıda kolisi desteğini hayata geçirmiştik. Geldiğimiz gün itibariyle de bu çalışmamıza devam ediyor ve glutensiz beslenme gereksinimi duyan 65 çölyak hastamıza hazırlanan kolileri ulaştırıyoruz” dedi.
Dağıtılan koliler, çölyak hastalarının glutensiz beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özenle hazırlanmaktadır. Kolilerde yer alan ürünler arasında glutensiz un, makarna, ekmek, kek karışımı, bisküvi, kurabiye, kahvaltılık gevrekler ve atıştırmalıklar gibi temel ve özel ürünler bulunmaktadır. Tüm ürünler güvenilir markalardan temin edilmekte ve sağlık standartlarına uygun şekilde kolilenmektedir.