Erenler Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ve Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, ilçede sunulan sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirmek amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Program kapsamında ilk olarak Erenler Sağlıklı Hayat Merkezi ziyaret edildi. Burada Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmetleri kapsamında merkeze kazandırılan yeni mamografi cihazı hakkında yetkililerden bilgi alındı.
YENİ MAMOGRAFİ CİHAZIYLA KANSER TARAMALARI
Sağlıklı Hayat Merkezi'ndeki incelemelerin ardından Erenler Aile Sağlığı Merkezi ziyaret edildi. Daha sonra Erenler 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na geçilerek yürütülen çalışmalar ve vatandaşlara sunulan sağlık hizmetleri değerlendirildi.
Ziyaretlerde özellikle kanserle mücadelede erken teşhisin önemi üzerinde duruldu.
"ERKEN TEŞHİS İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Özdemir, vatandaşların koruyucu sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlamak, kanser tarama faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve ilçelerdeki KETEM hizmetlerini güçlendirmek amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.







