İYİ Parti İl Başkanı Sarıoğlu: "Sakarya'nın en büyük sorunu sudur"
İYİ Parti İl Başkanı Sarıoğlu: "Sakarya'nın en büyük sorunu sudur"
İçeriği Görüntüle

İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenledi. Programa İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun yanı sıra Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

Tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, Sakarya bürokrasisine sert eleştiriler yöneltti.

"KORKAKLAR"
Başkan Ata, "Sakarya’nın ikinci sorunu bürokratlar. Korkaklar! Siyasetten korkuyorlar. 20 yıllık bir hükümet. Hep patron onlar olmuş. Onların patronu onlar olmuş. Bir şeyler yapmak istiyorlar ama ürkek yapıyorlar, yapmıyorlar da bazen. Acaba diyorlar. Ben bundan müzdaribim." dedi.

HAYVAN BARINAĞI ÖRNEĞİ
Bürokratik engellere örnek olarak hayvan toplama barınağı sürecini anlatan Ata, " Şimdi Sakarya'da Vali Bey dedi mesela ufak bir örnek göstereyim. Toplanma, hayvan toplama barınakları yapacaksınız dedi. Toplanma merkezleri yapacaksınız dedi. Biz Vali Bey'in emriyle, Vali Bey şöyle bir kelime kullandı. Bir ormanlık alan bulun, kapatın, direkt oraya toplayın. İçişleri Bakanlığının kararnamesi. Ben üç ay içinde bu işi bitirdim. Toplama, kamp işini bitirdim. Ondan sonra Orman Bakanlığı bana ceza yazdı. Niye? Buraya beton attı dedi. Yani bürokratik böyle bir şey. Böyle bir sıkıntılı. Bu arada barınakla alakalı şey de söyleyebilirim. Benim Ferizli Belediyesi hayvan toplama, barınağında hiçbir sıkıntım yok. Bir iki, medyadan bir şeyler çıktı. Onlar da zaten şu an içerideler. Onlar da dolandırıcı çıktı. Yani bende 400'e yakın hayvan var. Misafirim var. Hiçbirinin de hiçbir sıkıntısı yok. Ve yemle besliyorum. Gelip de ansızın sizler de görebilirsiniz. Haber de yapabilirsiniz. Benim hayvanlarımda hiçbir sıkıntı yok. Ve Sakarya'da ilçeler arasında barınağı olmayıp da ilk toplama barınağını, %60'lık seviyeye getiren tek ilçeyim. Söğütlü yapamadı. Sapanca bitiremedi. Kaynarca hiç bitiremedi. Kocaeli'de, Karasu'da tabii eskiden kalma var. Mesela Geyve tam bitiremedi. Bu kadar netim yani." diye konuştu.

“BARINAĞIMIZDA HİÇBİR SIKINTI YOK”
Ferizli Belediyesi’ne ait hayvan barınağıyla ilgili iddialara da yanıt veren Ata, “Ferizli Belediyesi hayvan toplama barınağında hiçbir sıkıntı yok. Medyada çıkan bazı haberlerin muhatapları şu anda yargı sürecinde ve dolandırıcı oldukları ortaya çıktı. Barınağımızda 400’e yakın hayvan var, tamamı yemle besleniyor. İsteyen ansızın gelip görebilir, haberini yapabilir” dedi.

Ata, Ferizli’nin Sakarya’da toplama barınağını yüzde 60 seviyesine getiren tek ilçe olduğunu vurgulayarak, “Söğütlü yapamadı, Sapanca bitiremedi, Kaynarca hiç bitiremedi, Geyve de tamamlayamadı. Bu konuda çok netim” ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİ FOTOĞRAF VERİP PRİM YAPIYOR”
AK Parti heyetinin DSİ’nin Akgöl’deki ziyaretine davet edilmemesine tepki gösteren Başkan Ata, "Davet edilmediğim için gitmedim. Aslında oraya gitmem gerekti. Oranın bir mülki hamili olarak orada olmamız gerekti. Ama ben isterdim ki yani orada devlet su işlerimizin müdürleri geliyor. Bununla alakalı bizden de ne tip destek alacakları, ne destek istedikleri ama isterler mi isterler mi onlar kendileri bilir. Sonuçta bizim yollarımızdan, bizim güzergahımızdan, bizim hattımızdan geçecekler. Bizim vatandaşımızdan muhatap olacaklar. Ben de isterdim ki müdürlerimiz orada bizi de davet etsin. Bizler de bir akıl birbirimize fikir alacaklar. Devlet su verişi yapalım diye. Ama sağolsun. Tabiat Parklar Genel Müdürü 1. Bölge Genel Müdürü Fahrettin Ulu abimiz var müdürümüz var Göl için o da bize çok yardımcı oldu her yerde buradaki Tabiat Parklar Müdürlüğüne ona göre şeylerini verdi inşallah bu sene Gölkent Gölü bir farklı olacak. Orada biri prim mi alacak, fotoğraf mı verecek? Versin abi. Biz gölümüzü, vatandaşımıza nasıl kazanırız onun derdindeyiz" dedi.

Başkan Ata, “Ferizli Belediyesi’nin 8 bin 500 metrekarelik arazisi içinde 14 odalı bir motel ve restoran var. Burası 2030 yılına kadar gazinoya kiralanmış ve belediyeye buradan aylık sadece 15 bin lira geliyor. Çok da para geliyor ya 8 bin 500 metrekare yer. Keşke sayın Yunus Tever oraya gittiğinde ‘Buna nasıl bir çözüm buluruz, nasıl kiraya vermişiz burayı, buradan vatandaş faydalansın' deseydi. Keşke 'Mehmet Başkan’ın bir projesi var göl kıyısına bir aquapark ve 4 bin 700 metrelik yürüyüş yolu yapacaktı, alalım şunu geriye de yapsın' deseydi." ifadelerini kullandı.