Programa, Türkiye Matbaacılar Federasyonu Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, Kocaeli Matbaacılar Dernek Başkanı Ufuk Zengin, Anadolu Yakası Matbaacılar Derneği Başkanı Erdem Balaban, ASRİAD Sakarya Şube Başkanı Rıdvan Ulusal, SATSO Meclis Üyesi Murat Güler, SATSO 12. Meslek Komitesi Başkanı Ender Gürsoy, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Arda Aydintepe ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
Geçmiş dönem başkanlarına plaket takdimi
Program kapsamında, derneğin kuruluşundan bugüne emeği bulunan geçmiş dönem başkanlarına plaket takdim edildi. Kurucu Başkan Emre Serdar, 1. Dönem Başkanı Kadir Çolak, 2. Dönem Başkanı Nail Kurt, 3. Dönem Başkanı Gürcan Durak, 4. Dönem Başkanı Özcan Kam, 5. Dönem Başkanı Ümit Akçay ve 6. Dönem Başkanı Oğuzhan Durak’a katkılarından dolayı plaket verildi. Ayrıca uzun dönem yönetim kurulu üyeleri Orhan Kulaz ve Sinan Uyar da onurlandırıldı. Plaket töreninde duygu dolu anlar yaşanırken, sektörün birlik ve dayanışma ruhu bir kez daha ön plana çıktı.
Başkan Yüksel Demiryol’dan birlik ve gelecek vurgusu
İftar programında konuşma yapan Sakarya Matbaacılar Derneği Başkanı Yüksel Demiryol, davetlileri selamlayarak başladığı konuşmasında, derneğin bugünlere gelmesinde emeği bulunan tüm başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Başkan Yüksel Demiryol, geçmiş dönem başkanlarının attığı temeller üzerinde yeni hedefler inşa ettiklerini belirterek, üyeler arasındaki dayanışmayı artırmayı, sektörel sorunlara ortak akılla çözüm üretmeyi ve gençleri mesleğe kazandırmayı öncelikli hedef olarak gördüklerini ifade etti. Sivil toplum kuruluşları, federasyon ve komşu derneklerle kurulan güçlü bağların sektörün geleceği açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Yüksel Demiryol, birlikte hareket edildiğinde daha güçlü ve çözüm odaklı bir yapı ortaya çıkacağını vurguladı.
Ramazan’ın manevi ikliminde sektör buluşması
Samimi bir atmosferde gerçekleşen iftar programında katılımcılar, Ramazan ayının bereketini paylaşırken sektörün mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.
Programın sonunda Sakarya Matbaacılar Derneği Başkanı Yüksel Demiryol, organizasyonda emeği geçen yönetim kurulu üyelerine ve katılımlarıyla programa değer katan tüm misafirlere teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.




