Hüseyin Cumalı’nın özel haberi

YENİGÜN GAZETESİ “REZALET” DEDİ
Sakarya Yenigün Gazetesi bugün, “Serdivan’da diz boyu rezalet” başlığıyla çıktı. Haberde, “ Deprem sonrasında şehrin yeni yerleşim alanı olarak yatay mimariyle gelişen Serdivan’da AVM’lerin yanı sıra, Cadde 54 ve çevresi ile diğer yerlerdeki kafe ve benzeri işyerlerinin de peşi sıra açılması ister istemez sosyal yaşamı hareketlendirdi. Bu hareketlilik ranta dönüşünce adeta ilçede çirkin yapılaşmanın da önü açıldı” dendi.

BAŞKAN OSMAN ÇELİK’İ KINAMIŞLAR
Manşetten verilen haberde şu sözlere yer verildi, “Serdivan’da peşi sıra yapılan binaların altlarında açılan restoran, kafe ve benzeri gibi işyerleri vatandaşın kullanacağı kaldırımları işgal etmeye başladılar. Hatta bir çoğu imara aykırı olarak yaptıkları çıkmalarla kaldırımları bile ortadan kaldırdılar. Serdivan’daki çirkinliğin artık imar rezaletine dönüştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Neredeyse tüm işyerleri kaldırımları işgal edip, dükkanlarına katmayı kendilerine hak gibi görüyorlar. Belediye ne denetim yapıyor, ne de yaptırım uyguluyor. Artık yürüyecek yer bile kalmadı. Bu duruma seyirci kalan Belediye Başkanı Osman Çelik’i ve yönetimi de kınıyoruz” dediler…

Sakarya Yenigün Gazetesi

YENİHABER GAZETESİ “İŞGAL” DEDİ
Sakarya Yenihaber Gazetesi’nin manşeti ise yine çıkmalardı. Yenihaber Gazetesi, “Serdivan’da işgale artık dur denmeli” başlığıyla manşetten verdiği haberin alt başlığında, “Serdivan'da ana caddelerde bulunan iş yerlerinin tente ve çıkma yapması nedeniyle kaldırımlar neredeyse işgal altına alındı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, ‘Belediye gözlerini yummuş bu işgalleri göremiyor. Bir dükkan içerde , Bir dükkan kaldırımda. Belediyeler bu işgallere dur demeli’ sözlerine yer verdi.

Sakarya Yenihaber Gazetesi

BELEDİYE GÖRMÜYOR MU!
Yenihaber Gazetesi; “ İlçenin ana caddelerinde bulunan iş yerlerinin nerdeyse yola kadar olan yerleri işgal etmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Sundurma ve yapılan çıkmalar nedeniyle kaldırımların adeta işgal edildiğini belirten vatandaşlar denetimsizlikten yakındı. Vatandaşlar, ‘Serdivan'ın her tarafı rezalet bu konuda. Araçlar yaya geçidine park ediyor. Dükkanlar dışarı taşmış, bir de 2 şeritli yol tek şeride düşmüş park eden araçlardan dolayı. Belediye bunları görmüyor mu? Neden bunlara ses çıkartılmıyor’ dedi” sözlerine de yer verdi.

MÜJDAT ÇETİN: KÖTÜ ÖRNEKLER
TV 264 ekranlarında yayınlanan Gazeteciler Soruyor Özel programında ise Sakarya Yenigün Gazetesi Genel Yayın Müdürü Müjdat Çetin Serdivan’daki çıkma ve sundurmalarla ilgili Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a soru yöneltti. Gazeteci Müjdat Çetin, “Bu yeni yapılan binalarda imarı veriyorsunuz, 5 metre geri çekiyorsunuz, şehirde otopark sıkıntısı var, kaldırımlar dar. Kötü örnekler şehirde çoğalmaya başladı. Bu sundurma dediğimiz olaylar olduk olmadık yerde yapılmaya başlandı” dedi.

Cübbeli Ahmet'e saldırı Cübbeli Ahmet'e saldırı

MÜJDAT ÇETİN: MECLİS ÜYESİ “KAÇAK” DEDİ
Sorusunu sürdüren Çetin; “Herkes birbirinden görerek artıyor. SATSO meclisinde de bu konu gündeme geldi. Oradaki mühendis bir meclis üyesi arkadaş çıktı ve ‘Bu şehirde sundurmaların hepsi kaçaktır. Eğer kaçak inşaat arıyorlarsa ilk önce onları kaldırsınlar. Onların hepsi kaçaktır’ dedi. Bunların önüne geçilebilmek mümkün müdür?” diye sordu.

Canlı Yayın (1)

ALEMDAR: KAÇAK DİYEN YALAN SÖYLÜYOR
Gazeteci Müjdat Çetin’in bu sorusu üzerine Büyük şehrin patronu Yusuf Alemdar, “SATSO’daki arkadaşımız kimdir nedir bilmiyorum. Ama bunu söyleyen arkadaşımız yalan söylüyor. Çok net söylüyorum. Ya bilgisizce bunu söylüyor. Bunların çoğu ticari alanlarda plan notlarına işlenmiş ve bunların içerisindeki sundurmaların yapılmasıyla alakalı bir çalışma var. Bununla alakalı en iyi bilen benim. Niye benim, bunlarla ilgili Serdivan’da bunun yasal olarak daha önce durdurulmuş olan bir işyerinin mahkeme aracılığıyla tespit edilerek bölgedeki ticari faaliyetlerini de daha işlevi kazanması ve ticari faaliyetlerinin daha sürdürülebilir olması için verilmiş bir karardır” dedi.

BİLİNÇSİZCE KONUŞUYORLAR
Serdivan Belediye başkanlığını tam 15 yıl yapan ve kendi döneminde de çıkmalara izin veren Başkan Alemdar, “Bu belli bir caddede vardır ama başka bir caddede yoktur. Bunların hepsi plan notlarında planlarda mevcuttur ve kaçak değildir. Kaçak olan var mı, tabi ki kaçak olan da vardır. Ama tamamı kaçaktır diye birisi iddiada bulunuyorsa bu doğru değildir, bu haksızlıktır. Bu arkadaşımız bunu ya bilinçsizce söylüyor ya da gerisini söylemek istemiyorum. İkincisi, bunların yapılış amacı plandaki durumu şudur;  Yarın muhtemeldir ki burada bir çalışma yapıldığında bu insanlar yapmış oldukları binalar yıkılmasın yol genişliceyse genişlesin” diye konuştu.

İNSANLARIN YASAL HAKKI
Alemdar, “Yarın acil durumlarda burayı kullanmak maksadıyla ya da evinin önünde direkt yola çıkmadan insanlar ayağını yeşil alana bassın. Bir bahçe olsun, bir toprağa bassın, orada otursun, hava alsın gibi değişik gerekçeleri vardır bunun. Ve burada şu sandalyeyi koyduğunda adam kendi bahçesinde sandalyeyi koyup oturabilir mi? Vatandaşın kendi mülkiyetini kullanma hakkı vardır ama bina yapma hakkı yoktur. İşte brandaydı sonra plastiğe döndü şimdi cama döndü. Onu da belediye başkanlarımız kontrol edecek, tuğlaya ve betona izin vermeyecek. Yine sökülüp takılabilir, insanların kullanabilecek olduğu estetik düzeni bozmadan yapılmasında bir sakınca yoktur” dedi.

Canlı Yayın (2)

KORUCUK MAHALLESİ ÖRNEĞİ
Canlı yayında çok net konuşan Başkan Alemdar, “ Bizim kültürümüzde sokak ticareti vardır. Eğer biz caddelerimizde ticari ve yaşam merkezlerini bir bütünlük içerisinde oluşturamazsak şehirdeki yaşamın önünü kesmiş oluyoruz. Örnek yaşıyoruz; Yenikent bölgesindeki iş yerleri bakın iş yaramadığı için sadece otel olarak kullanılıyor. Ama Karaman Camili böyle kullanılırken özel sektörün Korucuk’da oluşturmuş olduğu ticari aksla beraber orada canlılık var orada hareket var. Şu anda gidin Karaman'a sokakta kimseyi bulamazsınız” diye konuştu.

ALEMDAR: SOKAK KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ 
Alemdar son olarak Sakaryalıların izlediği canlı yayında şunları kaydetti, “ İnsanlarımızı yaşadığı yerle ticari faaliyetlerinin birbirine yakın olması sokak ticaretini ve sokak kültürünü insanların birbirine ‘merhaba’ diyebilecek olduğu göz göze gelip ikinci üçünü seferde birbirini davet edebilecek oldukları samimiyeti ve şehir kültürünü oluşturmak istiyoruz. Issız Karaman’da şehir kültürü oluşturamazsınız. Kimse kimseyi görmüyor, görüyor mu? Ama siz bulamazsınız ama bulvarda insanlar böyle oturarak birbirini tanıyarak etkileşimle dostluk samimiyet arkadaşlık ilişkisi kurup komşuluk ilişkisiyle beraber bir şehir kültürü oluşturuyorsunuz. Onun için Lütfen bu konuda her yer için söylemiyorum ama şehrin belli bölgelerinde bunların olması gerekir”

*

Sakarya Yenigün Gazetesi bugün ne yazdı!

Serdivan’da diz boyu rezalet!

Serdivan’da rant uğruna her yer işgal altına alınırken, belediyenin bu duruma sessiz kalması vatandaşların tepkisine yol açtı. Özellikle Cadde 54 ile yanında bulunan otel altındaki işyerlerine dikkat çeken vatandaşlar, “Kaldırımlar yok edilmesine belediye nasıl göz yumuyor?” dediler.

RANTA DÖNÜŞTÜ!
Cemru Nur Özer imzalı haberde, Deprem sonrasında şehrin yeni yerleşim alanı olarak yatay mimariyle gelişen Serdivan’da AVM’lerin yanı sıra, Cadde 54 ve çevresi ile diğer yerlerdeki kafe ve benzeri işyerlerinin de peşi sıra açılması ister istemez sosyal yaşamı hareketlendirdi. Bu hareketlilik ranta dönüşünce adeta ilçede çirkin yapılaşmanın da önü açıldı.

İŞGAL ALTINDA
Serdivan’da peşi sıra yapılan binaların altlarında açılan restoran, kafe ve benzeri gibi işyerleri vatandaşın kullanacağı kaldırımları işgal etmeye başladılar. Hatta bir çoğu imara aykırı olarak yaptıkları çıkmalarla kaldırımları bile ortadan kaldırdılar.

VATANDAŞ TEPKİLİ
Serdivan’daki çirkinliğin artık imar rezaletine dönüştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Neredeyse tüm işyerleri kaldırımları işgal edip, dükkanlarına katmayı kendilerine hak gibi görüyorlar. Belediye ne denetim yapıyor, ne de yaptırım uyguluyor. Artık yürüyecek yer bile kalmadı. Bu duruma seyirci kalan Belediye Başkanı Osman Çelik’i ve yönetimi de kınıyoruz” dediler.

REZALET
Serdivan’da imara yönelik denetim yapılmayınca isteyen herkes rant uğruna dükkanını çıkmalarla iki katına çıkarırken, vatandaşın yürüdüğü kaldırımları da yok etmekten çekinmiyorlar. Cadde 54 ve çevresindeki otel ile binaların çıkmalara da tam bir rezalet… Kaldırımları yok eden ve ilçede rezalet olarak değerlendirilen bu çıkmalara Serdivan Belediyesi’nin neden müsaade ettiği merak konusu. İşte kötü örnek Serdivan’da daha işyeri açılmadan kamunun yani vatandaşın kullanımı için ayrılmış bölümler yapılan çıkmalarla böyle kapatılıyor. Her geçen gün artan bu kötü örneklere belediyenin sessiz kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, “İmara aykırılık suç değil mi? Biran önce görevini ihmal eden belediyeciler hakkında yasal işlem yapılmalı” dediler.

 *

Sakarya Yenihaber Gazetesi bugün ne yazdı!

Serdivan’da İşgale artık dur denmeli!

Serdivan'da ana caddelerde bulunan iş yerlerinin tente ve çıkma yapması nedeniyle kaldırımlar neredeyse işgal altına alındı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, " Belediye gözlerini yummuş bu işgalleri göremiyor. Bir dükkan içerde , Bir dükkan kaldırımda. Belediyeler bu işgallere dur demeli" dedi.

EN BÜYÜK ENGELLERDEN!
Birsen Kır imzalı haberde, Serdivan'da iş yerlerinin özellikle kafelerin önlerinde bulunan masa ve sandalyeler, bilinçsizce park edilmiş scooterlar, motosikletler ve tam kaldırım üzerinde bulunan çöp konteynırları da yürüyüş yollarının en büyük engellerinden biri olarak gösterildi. Dükkân ve kafelerin önlerinde park halinde bulunan ve mal indiren araçlar da kısa süreli de olsa yayalar için sorun teşkil ediyor. Bazı yerlerde ise zaten dar olan sokaklardaki kaldırımlara bir de araçların park edilmesi, güvenle erişimi imkânsız kılıyor.

NEDEN BUNLARA SES ÇIKARTILMIYOR?
İlçenin ana caddelerinde bulunan iş yerlerinin nerdeyse yola kadar olan yerleri işgal etmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Sundurma ve yapılan çıkmalar nedeniyle kaldırımların adeta işgal edildiğini belirten vatandaşlar denetimsizlikten yakındı. Vatandaşlar, "Serdivan'ın her tarafı rezalet bu konuda. Araçlar yaya geçidine park ediyor. Dükkanlar dışarı taşmış, bir de 2 şeritli yol tek şeride düşmüş park eden araçlardan dolayı. Belediye bunları görmüyor mu? Neden bunlara ses çıkartılmıyor" dedi.

BİR DÜKKAN İÇERDE BİR DÜKKAN KALDIRIMDA!
Belediyenin bu durumu görmezden geldiğini belirten vatandaşlar, "Belediye gözlerini yummuş bu işgalleri göremiyor. Bir dükkan içerde , bir dükkan kaldırımda. Bir esnaf olarak en çok rahatsız olan biziz bu konuda. Belediyeler bu işgallere dur demeli. Buradan sesleniyorum. Lütfen! Bir mağaza camekanın içinde kendi sınırlarında sattığı ürünleri teşhir etme mücadelesinde, yanındaki komşusu 5-10 metre çıkma yapmış hem üstünü hem çevresini kapamış" diyerek tepki gösterdi.

HERKES İÇİN DENETİM YAPILMALI!
Daha önce yapılan denetimlerde kaldırım işgali yapan iş yerlerine 15 bin TL para cezası verileceği söylemlerine de tepki gösteren vatandaşlar, "15 bin TL ceza verilince usulsüz, plansız, kaçak çıkmalar yasal mı oluyor! Şu ana kadar ceza aldı diye hiç yıkılan ya da tentesini standartlara göre yapanı hiç görmedik. Yıkılmadığı gibi ikinciye çıkmalar yapılıyor. Denetim yapılıyorsa istisnasız herkes için yapılmalı. Denetleyen kim olursa olsun sadece bir sokağa, bir caddeye, bir mahalleye, bir kişiye, bir şirkete veya bir semte yapılıyorsa bu yanlıştır" dedi.