Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Mehmet Demir İlkokulu’nu ziyaret ederek okula başlayan miniklerin heyecanına ortak oldu. Programa İlçe Millî Eğitim Müdürü, Belediye Meclis Üyesi Soner Yıldız, okul yöneticileri, öğretmenler ve Kosova Cumhuriyeti Vushtrri Belediyesi heyeti katıldı.
Sınıfları gezerek çocuklarla sohbet eden Başkan Osman Çelik, miniklere okula alışıp alışmadıklarını, hangi dersleri sevdiklerini ve büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sordu. Çocukların hayallerini ve okul yaşamına dair düşüncelerini dinleyen Çelik, miniklerin samimi cevaplarına eşlik etti.
Kimi öğretmen, kimi doktor, kimi polis olmak istediğini anlatırken bazı öğrenciler de farklı meslek hayallerini paylaştı. Sohbet sırasında çocuklara bol bol okumaları, merak ettikleri konuları araştırmaları ve eğitim hayatlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuldu.
Öğrencilere eğitim hayatlarına katkı sağlayacak grafik tabletler de hediye edildi. Miniklerin hediyeler karşısındaki mutluluğu buluşmaya renk kattı.
Programın devamında öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya gelen Başkan Osman Çelik, yeni eğitim-öğretim dönemi üzerine sohbet etti. Öğrencilerin okula uyum sürecinin yanı sıra Mehmet Demir İlkokulu’nun yapım süreci hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Osman Çelik, “Bu okulumuzun ilk dönemlerini de hatırlıyoruz. Gerçekten büyük emeklerle yapıldı ve bugün çok güzel bir eğitim yuvası olduğunu görüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında da belediye olarak çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın yanında olmaya devam edeceğiz.
Çocuklarımızın sesi, neşesi ve heyecanı her şeye bedel. Onların hayatımıza kattığı güzellik, bizler için çok kıymetli. Eğitimcilerimizin evlatlarımıza gösterdiği sevgi, ilgi ve emek de geleceğimiz adına büyük önem taşıyor. Rabbim tüm evlatlarımıza ve öğretmenlerimize başarılı, güzel ve hayırlı bir eğitim yılı nasip etsin.” dedi.
Mehmet Demir İlkokulu ziyaretinin ardından Başkan Osman Çelik, Meclis Üyesi Soner Yıldız ve Vushtrri Belediyesi heyetiyle birlikte yürüyerek Aliya İzzetbegoviç Parkı’nı ziyaret etti. Bilge Kral’ın adını yaşatan parkta, Aliya İzzetbegoviç’in hayatı ve mücadelesine ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Program daha sonra Serdivan Planetaryum’da devam etti. Baştan aşağı yenilenen merkezde gerçekleştirilen çalışmalar ve güncellenen içerikler hakkında heyete bilgi verildi.
Okul grupları, aileler ve bilim meraklılarına yönelik hazırlanan planetaryumda; çocukların uzayın derinliklerini keşfetmelerine, galaksileri tanımalarına ve bilim dünyasındaki gelişmeleri eğlenceli ve öğretici içeriklerle öğrenmelerine imkân sağlayan çalışmalar incelendi.











