// Esra Şenli //

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve beraberindekilerle birlikte geçen gün ilçede bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve muhtarları makamında ziyaret eden Başkan Tever, burada ilçedeki sorunları dinledi. Pandemi döneminde büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Hendek Hacımbey Mahalle Muhtarı Ömer Demir, ilçe başkanı Hasan Serdar Baykal’dan dert yandı.

"BEN ÇANTADA KEK MİYİM"
Hendek Hacımbey Mahalle Muhtarı Ömer Demir, “Normalde söz alıp konuşmam ama bugün sizin geleceğinizi duyarak ilk gelen buraya ben oldum. 4'üncü dönem muhtarlık yapıyorum. Mahmut ağabey burada canlı şahidim. Köyümün ortasına 1-1,5 kilometre asfalt döküldü. Ne girişi var ne çıkışı var. Köyümün Akçayır, Hacımbey, Beylice grup yolunu gelip görmenizi istiyorum. Sayın başkanımın kendisi de burada geçen hafta bu mevzuyu bizzat konuştuk. Köylülerin neden ziyaret edilmediğini, ben yüzde 98,8’le 4'üncü dönem AK Parti’ye çalışan bir köylüyüm. Ben çantada kek miyim, bu vatandaş bana bunu soruyor. Ben gidip de bu vatandaşa ne diyeceğim” dedi.

"BİZİ MUHATAP ALAN YOK"
Beklenmedik bu soru karşısında şaşıran AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “Ne kadar yerin var senin?” sorusu üzerine Muhtar Demir, “110 haneli köyün muhtarlığını yapıyorum. 3 kilometre, 2 metre eninde asfalt dökülmüş” diye cevap verdi. İl Başkanı Yunus Tever’in “Grup yolu değil herhalde” yorumu üzerine konuşan Muhtar Demir, “Grup yolu, Büyükşehir'e aittir. Başkanım Mahmut ağabey bir köyün tam ortasına okula yakın bir merkez var. Mahmut ağabey sağ olsun oraya bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama geçen sene ki bu çakallığı vuran selde ben de aldı. O duvar yıkıldı. Yol şuan da göçtü. Bir araba veya TIR gelse Allah muhafaza gider. O kadar dilekçe vermemize rağmen bizi muhatap alan yok. Çok şükür! En sonunda konuşma konuşma konuşma buraya kadar geldim” diye konuştu.

"KONUŞACAĞIZ"
İl Başkanı Tever’in, “Konuşacağız, neden konuşmayalım!. Tamam ona da biz yardımcı olalım. Onun dışında biz asfaltla alakalı, grup yollarıyla alakalı. Aciliyeti olan mahalleleri ilçe başkanımız vasıtasıyla ulaştırırsanız biz Ekrem Başkanımızla oturup Hendek'in planlamasını yapalım. Yani tabii bu fizik kurallarına aykırı, biliyorsunuz asfalt sezonu dört aylık bir sezon. Bu sezon içerisinde bizim her yeri yapacağımızı söylememiz sizi kandırmak olur” diye konuştu. 

"İLÇE BAŞKANI SEÇİMDEN BU YANA HİÇ ZİYARETE GELMEDİ"
İl Başkanı Tever’in bu sözleri üzerine sert bir çıkış yapan Hendek Hacımbey Mahalle Muhtarı Ömer Demir, “Başkanım,  ilçe başkanımız seçimden bu yana daha önce bize hiç ziyarete gelmedi” diye çıkıştı. Bunun üzerine İl başkanı Tever ise “İlçe başkanımız hep sahada” dedi. Muhtar Demir;” Köyüme gelmesinden bahsediyorum. Muhtarlar Derneği'ne gelmesinden bahsetmiyorum. Köylü vatandaşlarla bir araya gelelim, oturup bir istişare yapalım. Yarın öbür gün ‘Muhtar bu sandığın başında dur dediğiniz zaman’ diye konuştu.

"SAHADAYIZ BUNDAN SONRA"
Buz gibi olan ortamda Başkan Tever, “Yaklaşık bir buçuk senedir Pandemiyle uğraşıyoruz” deyince Muhtar Demir, “Evet, ilk yakalanan da benim. Bu köyde bu hastalığa ilk yakalanan benim. O süreçte de evet yanıma geldi. Ama bir gün gelmeyle olmaz. Ben orada köyün girişini çıkışını kesmişim. Kendisi de burada, Abidin de burada, kulübenin orada 2'ye 2 görüştük. Kim gördü başkanım bir muhtar gördü” diyerek sitemlerini sürdürdü. Başkan  Tever ise  “Tamam da muhtarım toplanamadık işte. Böyle toplantılar yapabiliyor muyduk, yapamıyorduk. Daha yeni açıldı, sahadayız bundan sonra” dedi.

"ADAM AZ DAHA BİZİ BURADA DÖVECEKTİ"
Muhtar Demir, “Bundan 2 ay önce falan buraya telefon müdürü geldi. Adama burada bir şeyler istirham ettik. Müdürüm dileğini, hikmetini ben muhtar olarak kabulleniyorum. 2,5 kilometre Beylice'den köyümün mesafesi bir fiber istediğimi söyledim. Okul çocuklarımın eğitimi için geri kalmaması için. Adam az daha bizi burada dövecekti. Ona küfür etmedik, bir şey yapmadık. İnsan gibi halimizi anlattık ama böyle bir üslup yok” diye konuştu. Bunun üzerine İl başkanı Tever, “Türk Telekom, SEDAŞ asfalt konusunda zaten başkanımız ilçe başkanımızla diyaloga geçecek” dedi.

"SADECE HENDEK'E DEĞİL, 16 İLÇEYE HİZMET EDİYORUZ"
Tever, “Sizlerden sadece şunu rica ediyorum. Her muhtar arkadaşımız diğer muhtarın sıkıntısını biliyor. Aciliyetine göre bize talep gelirse biz de yardımcı olmak için mücadele edelim. Çözülemeyecek bir talep gelirse bu sefer diğerlerini yanlış yönlendirmek zorunda kalırız. Sadece Hendek ilçemize hizmet etmiyoruz. 16 ilçemize hizmet ediyoruz. Dolayısıyla herkes birbirini anlayışla karşılayarak bize gelirse biz o talebin bu sene bir kısmını çözeriz seneye başka talepler isteriz. O yüzden umarım seçime kadar güzel bir çalışma ortaya koyarız” diye konuştu.

Muhtarlar Derneği’ndeki sıkıntılı buluşma sonrasında AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, ilçede  Esnaf Kefalet Odası, Ziraat Odası, Yeni İtfaiye binasını da gezdi.