Sakarya'da görev yapmıştı! Eski Vali Yardımcısı Emin Çolak hayatını kaybetti
Sakarya'da görev yapmıştı! Eski Vali Yardımcısı Emin Çolak hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Özel Adatıp Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nesrin Kebabcı Mert, el hijyeninin enfeksiyonlardan korunmada temel uygulamalardan biri olduğunu belirtti.

Günlük yaşamda ellerin; yüzeyler, kapı kolları, telefonlar, toplu kullanım alanları ve temas edilen eşyalar aracılığıyla mikroorganizmalarla karşılaşabileceğini ifade eden Uzm. Dr. Mert, el hijyeninin hem kişinin kendi sağlığı hem de çevresindekilerin korunması açısından önem taşıdığını söyledi.

Uzm. Dr. Nesrin Kebabcı Mert, “Özellikle yemek hazırlamadan ve yemekten önce, tuvalet sonrası, öksürme veya hapşırma sonrası, hasta kişilerle temas ettikten sonra ve dış ortamdan eve gelindiğinde el hijyenine dikkat edilmelidir. Eller görünür şekilde kirliyse sabun ve suyla yıkanması önemlidir” dedi.

El hijyeninin yalnızca hastane ortamlarında değil; okul, iş yeri, toplu taşıma, ev ve ortak yaşam alanlarında da enfeksiyonların yayılımını azaltmaya katkı sağlayabileceğini belirten Uzm. Dr. Mert, el yıkama alışkanlığının çocukluk döneminden itibaren kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

Bu haber bilgilendirme amacı taşımakta olup tanı veya tedavi vaadi içermemektedir. Sağlıkla ilgili değerlendirmeler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Uzman hekim görüşü alınması önerilir.