İLK ÖNCE KOCAALİ
Kimya OSB ilk olarak 2019 yılında Kocaali’de kurulmak istendi. Bölge halkı direnince bu kez Kimya OSB isteyenler bu kez Kaynarca’ya yöneldi. Geçen yıl ilk kez kısa adı TEKNOSAD olan Teknolojileri Sanayicileri Derneği tarafından dillendirilen Kimya OSB sanki Sakaryalı sanayicilerin istediği olarak gündeme taşındı.

Altuğ: Önceliğimiz halkımızın huzurudur
Altuğ: Önceliğimiz halkımızın huzurudur
İçeriği Görüntüle

SONRA KAYNARCA
SATSO Meclisi’nde ise konu ele alındı. Kürsüde konuşan Başkan Altuğ, “Dilovası diye benzetme yapılıyor ancak Almanya’daki Leverkusen şehrine de bakılmasını tavsiye ediyorum. Orada dev kimya sanayisi firmalar var ve üretim yapıyor. Kimya ile öne çıkmış bir şehir. Ancak ben SATSO Başkanı olarak şehrin istemediği hiçbir şeyi yapmam, yapmayı da iddia etmem” dedi.

Whatsapp Image 2025 12 10 At 10.14.174

ALGI OPERASYONU
Ancak geçen yıl Teknolojileri Sanayicileri Derneği tarafından gündeme getirilen Kaynarca Kimya OSB olayı bu günlerde öyle bir yere taşındı ki sanki SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un “İlle de Kimya OSB’yi Kaynarca’ya kuralım” algısı yapıldı. Oysa Başkan Altuğ 27 Kasım 2025 tarihli son meclis toplantısında, “Ben SATSO Başkanı olarak şehrin istemediği hiçbir şeyi yapmam, yapmayı da iddia etmem” demişti.

VALİ DOĞAN DA ANLATTI
Son günlerin gündemi olan Kimya OSB ile ilgili dün valilikte habercilerin sorularını yanıtlayan Vali Rahmi Doğan, kamuoyunda “Kimya OSB” olarak adlandırılan OSB ile ilgili Sakarya Valiliği’nin hiçbir çalışması olmadığını söyledi. Vali Doğan, “Bizim şu anda kimya OSB gibi bir çalışmamız yok. İlave OSB talepleri Sakarya'yı yorar. Dolayısıyla bizim böyle bir çalışmamız da yok” dedi.

Whatsapp Image 2025 12 10 At 10.14.17