Sakarya Valisi Rahmi Doğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Doğan, mesajında şunları kaydetti:
"12 Mart 1921 günü, milletimizin bağımsızlık azminin, vatan sevgisinin kelimelere ve mısralara dönüştüğü kutlu bir gündür. Aziz milletimiz, birlik ve beraberliğini, millet olma şuurunu; İstiklal Marşı’mızın ruhunda, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde gururla yaşatmaktadır.
İstiklal Marşımız, cephede savaşan askerimizin yüreğine cesaret, milletimizin gönlüne ümit nakşetmiştir. Vatan, bayrak ve memleket sevgisini imanın ve duanın sese tebdil olduğu bir kahramanlık ikliminde buluşturmuş; vatanını, bağımsızlığını canından üstün tutan milletimizin ebedî vicdanı olmuştur.
Mehmet Akif Ersoy; inancı, ahlâkı ve vatan sevgisiyle çağlara örnek olmuş büyük bir mütefekkirdir. İstiklal Marşı’mızı, bağımsızlığına âşık bir milletin gür sesi yapmış, eserini kahraman ordumuza ithaf etmiştir. Akif, hayatıyla, duruşuyla, sözüyle ve manevi mirasıyla bugün de nesillerin iman, inanç ve ahlak temelinde büyüttüğü vatanseverliğin en güçlü kılavuzudur.
105. yıl dönümünde, yine Akif’in diliyle “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” duasıyla İstiklal Marşı’mızın kabulünü gururla anıyor, başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum."





