2023 genel seçimlere katılacak partiler harıl harıl strateji planı yapıyor, adaylar için birtakım çalışmalar yapıyorlar.

Partilerde gözler milletvekili adayları yeni yüzler için arayış çalışmasında şehirde kim olabilir bu isimler diye bakalım. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan 30 yılı aşkındır rakipsiz başkanlık yapıyor. Peki, siyasete girer mi? Son esnaf ve sanatkarlar odaları birliği seçiminde bu sorunun cevabını vermişti “Eğer bana aday ol davet var ise birinci sıradan yerim ve kesin aday yapılacaksam” diye şartı var.

Alişan’a teklif hangi partiden gelirse gelsin AK Parti, CHP, İYİ Parti dahi olsa hepsi için şartı geçerli. Peki, Alişan milletvekili adayı yapılırsa oy getirisi ne olur? Milletvekili olursa Sakarya için nasıl etkili çalışması olur? Bence birçok isimden daha etkili olur. Ankara’da her bakanlığın kapısını açan birisidir.

Demiryol-İş Sendikası eski Genel Başkanlığı Enver Toçoğlu Ankara’da bürokratlar olsun siyasiler olsun tanınan Ankara’nın yabancısı olmayan Sakarya’da ve Ankara’da sevilen sayılan bir isim. Sakarya halkına iş dünyasında katkıları olan çalışan kesiminde sevdiği kişidir. En son AK  Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. Siyasi partilerin yeni yüz ve sevilen oy artırabilecek özelikleri olan isimdir. Enver Toçoğlu partilerin 2023 genel seçimleri yeni stratejinde sürpriz yerden aday gösterilir, bunun içinde kimse şaşırmasın diyorum.

Sarılar fındık fabrikası yönetim kurulu üyesi ve Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, iş dünyasında genç çalışkan bir isim. Borsada lisanslı depoculuğu ilimize kazandıran ilk kişidir. Tarımsal alanda istikbal vadeden çalışma ve projeleri olan kişidir.

Ankara’da ilişkileri üst düzeyde bakanlıklar olsun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile çok iyi bir diyalogları var. Sarı ayrıca TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Sık sık Ankara’da bulunarak çalışma yapıyor.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Sakarya’ya lisanslı depo açılışında Adem Sarı’dan övgü ile çalışkanlığı ile bahsederek Sakarya’nın çok şanslı olduğunu söylemişti. Fındık sektöründe iş yapan Başkan Sarı Sakarya’nın 16 ilçesinde diyaloğu ve ismi tanınır olması bir avantaj. Siyasete çalışkan ve başarısı kaçınılmaz olur. Siyasete yeni yüz çalışkan ve partinin oylarına ilave katkı yapacak kişi olabilir. AK Parti, CHP, İYİ Parti ya da diğer partilerin notunu aldığı isimler arasında olabilir.

Demokrat partinin önemli ismi iş insanı Ali Dünya Sakarya’da siyaset ve iş dünyasında tanınan bilinen kişidir. Her seçimlerde hep ismi konuşulur ama belediye başkanlığı olsun milletvekilliği için olsun aday adayı olmadı. 2023 seçimleri için partilerdeki aday stratejileri çerçevesinde Ali Dünya’nın kapısını bir parti çalıp milletvekili adaylığı teklifi yapar mı? Bu ihtimaller her zaman her isim için vardır. Milletvekili aday yapılması ihtimali için. Ali Dünya Sakarya’nın yakından tanıdığı çalışkan ve tecrübeli siyasetçi Sakarya iline katkısı yararı olacak bir isimdir.

Sakarya’da birçok isimler illa ki vardır. İlk akıllara gelen isimlerdir bu isimleri çoğaltırsak SATSO eski Başkanı Erol Öztürk,  eski başkan Mahmut Kösemusul, her zaman sahadan kopmayan Ali İnci, Hasan Ali Çelik, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İYİ Parti Büyükşehir belediye başkan adayı Cihan Kolip, İYİ Parti Adapazarı ilçe başkanı Serdip Dokumacı, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş,  belki de Şaban Dişli bile aday gösterilebilir. Siyaset her zaman insanları şaşırtır. Bakalım seçime girecek siyasi partiler nasıl bir aday profili ve isimleri milletvekili adayı görebileceğiz bunu da zaman gösterecek.