Kamu görevlileri ve STK Toplum yararına çalışır, gazetecilerde halkın haber alma öğrenme hakkını yasaların ve gazetecilik ilkeleri doğrultusunda en doğru haberi kamuoyuna aktarmak görevini yürütme yükümlülüğü vardır.

Bir yıldır herkesin sağlıklı kalabilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yoğun bir çalışma sürdürülüyor, Basın, Bakanlar Kurulunun tarafından alınan önlem ve tedbirleri halka duyurmak için özveri ile haber vermek için çalışıyor. Bazı kurumlar var ki kendi istediği basın kuruluşuna ya da medyaya bilgi verebiliyor. Buna da çifte standart deniyor, Biz aynı gemideyiz, aynı vatanın evlatlarıyız. 83 milyon Türk ulusu bireyinin tek vatanı Türkiye Cumhuriyetidir. Hepimiz et tırnağız, farklı düşünebiliriz ama kimseyi ötekileştirmeden hep beraber sorunların ve çıkmazların üstesinden gelebilmek için topyekûn çalışmak zorundayız.

Pandeminin artış riski olan büyükşehir illeri arasında Sakarya ilimiz var. İl genelinde tüm kamu ve özel hastaneler canla başla görev yapıyor. Sağlık çalışanları canla başla, yorulmadan, tükenmeden tüm hastalara yetişiyor, çalışıyorlar. Hükümet birçok tedbir ve yasaklar yayınlıyor Valilik yasaklar yayınlıyor, biz basın mensupları olarak bu kararları detayları ile halka aktarıyor, duyuruyoruz.

Mutasyon virüsü İngiltere’den tüm dünyaya yayılıyor. Ülkemizde ve Sakarya’da sayı az olsa da görülmeye başladı. İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü'ye, virüs salgını ile ilgili detay bilgi sorunca ne telefona cevap veriyor ne de iletişim kanalında yazınca gördüğü halde geri dönüş yapıyor. Tabii ki bu durum beni üzüyor. İşimiz haber yapmak. Her yerden bilgi alma konusunda güçlük çekiyoruz. Birkaç gün geçiyor, İl Sağlık Müdürlüğü bir başka basın kuruluşuna mutasyonla ilgili son durum açıklamaları yapabiliyor. Bilelim, bana yönelik bir ambargo varsa.

Koronavirüs vaka sayıları il genelinde artışta. Çarşı pazara, parklara, her köşeye bakıyoruz yılgınlık var. Tedbir yok, mesafe yok, hassasiyet yok. Birimiz boş verirsek kendimiz içinde başkaları içinde ölümcül risk ile karşı karşıya kalırız.
Maske, mesafe ve ellerin bol sabunla yıkanması bir tedbir. Virüsten korunabilmek için bunun dışında aşı yapılması çok önemli. Hayati önemi var. Yapılan aşılar, Sağlık Bakanlığı uzmanları tarafından yapılan test ve inceleme sonunda onay verilerek vatandaşlara aşı yapılabiliyor.

Pandemi riskinden kurtulmak için tüm dünya ülkeleri gibi bizim ülkemizden Çin'den aşı alındı. Öte yandan Almanya’dan, Rusya’dan ve Amerika’dan aşı alabilmek için yoğun çalışma sürdürüyor. Sağlıkta tedavi metodu evrenseldir. Aşıda hangi ülkenin yaptığı önemli değil, aşının koruyuculuğu önemlidir. Ben aşı olacağım, herkeste aşı yaptırsın. Sağlık uzmanları pandemi sürecinin 2024 yılına kadar sürebileceği öngörülüyor. Bu bağlamda sağlığımız için tek çare aşı şimdilik.