Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) aracılığıyla Sapanca Gölü kıyılarındaki kaçak yapıların kaldırılması için yürüttüğü çalışmaların ikinci aşamasına geçti.
SAPANCA PARK ALANINDA İLK ETAP TAMAMLANDI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen Sapanca Park projesi kapsamında, Sapanca ilçesi sınırlarında bulunan 97 iskele ile bazı restoranlara ait kaçak eklentiler için daha önce yıkım süreci başlatılmıştı.
Mülk sahiplerine gönderilen tebligatlarda, yapıların 15 Ocak 2026 tarihine kadar kaldırılması istendi. Bu tarihe kadar kaldırılmayan yapılar ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ekipleri tarafından yıkıldı.
İKİNCİ AŞAMA BAŞLADI
İlk etabın tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ, Sapanca Gölü çevresindeki diğer kaçak yapı ve iskeleler için de harekete geçti.
Bu kapsamda Sapanca Park alanı dışında kalan Sapanca, Arifiye ve Serdivan ilçelerinde göle uzanan toplam 86 iskele ve çeşitli eklentilerin yıkımı için çalışma başlatıldı.
63 MÜLK SAHİBİNE TEBLİGAT
Yeni süreçte toplam 63 mülk sahibine tebligat gönderildi. Tebligatlarda, ilgili yapıların belirlenen süre içerisinde kaldırılması gerektiği bildirildi.
24 NİSAN’A KADAR SÜRE VERİLDİ
Mülk sahiplerine, 24 Nisan 2026 tarihine kadar iskele ve kaçak yapıları kendi imkanlarıyla kaldırmaları için süre tanındı.
Belirtilen süre içerisinde kaldırılmayan yapıların ise SASKİ ekipleri tarafından yıkılacağı ve oluşacak masrafların mülk sahiplerinden tahsil edileceği ifade edildi.
GÖL ÇEVRESİNDE DÜZENLEME SÜRECEK
Yetkililer, Sapanca Gölü’nün doğal yapısının korunması ve çevre düzeninin sağlanması amacıyla kaçak yapıların kaldırılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.





